800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Aanvullingen op de bromfietsverzekering

Naast de bromfietsverzekering kunt u ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Welke kunt u kiezen en wat is de functie? Niet alle aanvullingen zijn altijd aan te raden. U wilt voorkomen dat u dubbele verzekeringen hebt. Neem alleen een aanvullende dekking op uw bromfietsverzekering als het echt een toegevoegde waarde heeft.

Uzelf en de opzittenden verzekeren

In de bromfietsverzekering verzekert u de aansprakelijkheid voor schade aangericht met de bromfiets. Eventueel kunt u ook schade aan uw eigen bromfiets verzekeren. Er zijn twee aanvullende verzekeringen om het financiële leed voor uzelf en de opzittenden bij een ongeval te verzachten.

Ongevallen-opzittendenverzekering

Een ongeval kan zwaar letsel of dood tot gevolg hebben. De ongevallen-opzittendenverzekering verstrekt een eenmalige vergoeding bij letselschade. Het gaat om een uitkering bij blijvende invaliditeit en bij dood van de bestuurder en/of de opzittenden. De hoogte van het bedrag kunt u deels zelf bepalen. De uitkering is bij invaliditeit niet voldoende om de inkomstenderving door de invaliditeit op te vangen. In de meeste polissen gaat het om een uitkering van tienduizenden tot ongeveer honderdduizend euro’s en bij overlijden is er een lager bedrag verzekerd.

De schadeverzekering voor opzittenden

Deze verzekering is duurder dan de ongevallen-opzittendenverzekering, maar de dekking is ook veel ruimer. Naast een uitkering bij letselschade, keert deze verzekering ook uit bij materiële schade als gevolg van een ongeval. Er bestaat bijvoorbeeld dekking voor schade aan de bezittingen van de opzittenden. Ook wat betreft letselschade is de schadeverzekering voor opzittenden veel ruimer. Zowel de bestuurder als de opzittenden krijgen de werkelijk geleden schade uitgekeerd. Stel, een opzittende raakt invalide door een ongeval met de scooter. Uit de schadeverzekering voor opzittenden volgt een uitkering waarbij de gedupeerde volledig wordt gecompenseerd. Het kan in totaal om honderdduizenden euro’s gaan bij blijvende invaliditeit.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering

In sommige situaties moet u uw claim neerleggen bij de veroorzaker van de schade. Normaal gesproken hoeft dat niet bij de meest uitgebreide WA-cascoverzekering. De verzekeraar keert namelijk zelf al de schade aan uw scooter uit. Is uw scooter WA of WA beperkt casco verzekerd? Dan is het verhalen van uw schade op de tegenpartij niet verzekerd. Hiervoor kunt u een verhaalsrechtsbijstandverzekering afsluiten. De verzekeraar zorgt dan voor het verhalen van uw schade.

Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen

Deze verzekering zorgt ook voor het verhalen van schade op de veroorzaker, maar de dekking is ruimer dan de verhaalsrechtsbijstandverzekering. U kunt de verzekering ook inschakelen voor een geschil met bijvoorbeeld een scooterdealer of bij onenigheid over reparatiekosten met de garage. U kunt deze verzekering zelfs aanspreken voor juridische hulp bij strafvervolging door een ongeval. Er kunnen wel specifieke eisen gelden om de rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen in te kunnen schakelen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken online de premie voor uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op