800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Welke dekkingen zijn er voor een bromfietsverzekering?

Heeft u net een bromfiets gekocht? Dan wilt u deze ook goed verzekeren. U moet er niet aan denken dat u schade oploopt door een aanrijding of dat de bromfiets gestolen wordt… Voor de bromfiets zijn er een aantal verschillende soorten dekkingen. Afhankelijk van de waarde van de bromfiets en de leeftijd kunt u altijd de beste verzekering voor uzelf kiezen. Wat de keuzes zijn, en wat de slimste (en misschien wel de goedkoopste) is leest u in dit artikel.

 

bromfietsverzekering dekkingen

Verschillende dekkingen voor de bromfietsverzekering

Voor uw bromfiets zijn er een aantal verschillende verzekeringen. De verschillen zitten bij de bromfietsverzekering in de dekking van de verzekering. U kunt kiezen tussen WA, WA+ diefstal en brand en WA+ diefstal, brand en aanrijding.

De WA-verzekering dekt alleen schade die u aan andere toebrengt. Dit is de minimale verzekering die u moet hebben om de weg op te mogen met uw bromfiets. Deze verzekering dekt alleen geen schade aan uw eigen bromfiets.

De WA+ diefstal en brand verzekering dekt hetgeen de WA-verzekering ook dekt en dekt ook diefstal en brand. Buiten diefstal dekt deze verzekering ook poging tot diefstal, joyriding. Brand wordt ook verzekerd in deze dekking samen met storm schade. Wel moet u zorgen dat de kans op zulke schade zo minimaal wordt gemaakt. Om diefstal te voorkomen bijvoorbeeld een goed slot er om te doen en voor stormschade zo veel mogelijk binnen te laten staan bij geen gebruik.

De WA+ diefstal, brand en aanrijding dekt naast hetgeen de WA+ diefstal en brand dekt, ook aanrijdingen. Met deze verzekering is uw bromfiets volledig verzekerd. Hier verzekert u ook schade door aanrijding, vallen en vandalisme. Ook verzekert u schade die u heeft veroorzaakt aan andere voertuigen.

De verschillende dekkingen komen ook met verschillende premies. De WA is het goedkoopst en de WA+ diefstal, brand en aanrijding het duurst. Echter hangt de prijs van de verzekering ook af van het aantal schadevrije jaren die u heeft, de plaats waar u woont en of u beginnend bestuurder bent of niet. Daarnaast hangt het af van de verzekeraar die u kiest. Als u verzekeringen goed met elkaar vergelijkt, zit er altijd een passende verzekering met de juiste prijs voor u tussen.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Aanvullende bromfietsverzekeringen

Naast het kiezen van een van de bovengenoemde verzekeringen, kunt u er ook voor kiezen om een aanvullende dekking af te sluiten bij uw bromfietsverzekering. Een voorbeeld hiervan is bij een van de meer beperkte verzekeringen een verhaalservice af te sluiten. De verhaalservice regelt dan dat de kosten worden verhaald op de veroorzaker. Hierdoor hoeft u dit zelf niet te doen.

Ook kunt u accessoires verzekeren die op uw bromfiets zitten. Dit kunnen accessoires zijn die er al bij de oplevering aan vast zaten en die u zelf gemonteerd hebt. Belangrijk is het wel om foto’s te hebben en aankoopbonnen. Dit vereenvoudigt de procedure van schade claimen voor u.

Meer informatie over een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wilt u een bromfietsverzekering afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken online de premie voor een bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op