Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke dekkingen zijn er voor een bromfietsverzekering?

Heb je net een bromfiets gekocht? Dan wil je deze ook goed verzekeren. Je moet er niet aan denken dat je schade oploopt door een aanrijding of dat de bromfiets gestolen wordt… Voor de bromfiets zijn er een aantal verschillende soorten dekkingen. Afhankelijk van de waarde van de bromfiets en de leeftijd kun je altijd de beste verzekering voor jezelf kiezen. Wat de keuzes zijn, en wat de slimste (en misschien wel de goedkoopste) is, lees je in dit artikel.

 

bromfietsverzekering dekkingen

Verschillende dekkingen voor de bromfietsverzekering

Voor jouw bromfiets zijn er een aantal verschillende verzekeringen. De verschillen zitten bij de bromfietsverzekering in de dekking van de verzekering. Je kunt kiezen tussen WA, WA+ diefstal en brand en WA+ diefstal, brand en aanrijding.

De WA-verzekering dekt alleen schade die je aan andere toebrengt. Dit is de minimale verzekering die je moet hebben om de weg op te mogen met jouw bromfiets. Deze verzekering dekt alleen geen schade aan je eigen bromfiets.

De WA+ diefstal en brand verzekering dekt hetgeen de WA-verzekering ook dekt en dekt ook diefstal en brand. Buiten diefstal dekt deze verzekering ook poging tot diefstal, joyriding. Brand wordt ook verzekerd in deze dekking samen met storm schade. Wel moet je zorgen dat de kans op zulke schade zo minimaal wordt gemaakt. Om diefstal te voorkomen bijvoorbeeld een goed slot er om te doen en voor stormschade zo veel mogelijk binnen te laten staan bij geen gebruik.

De WA+ diefstal, brand en aanrijding dekt naast hetgeen de WA+ diefstal en brand dekt, ook aanrijdingen. Met deze verzekering is je bromfiets volledig verzekerd. Hier verzeker je ook schade door aanrijding, vallen en vandalisme. Ook verzeker je schade die je hebt veroorzaakt aan andere voertuigen.

De verschillende dekkingen komen ook met verschillende premies. De WA is het goedkoopst en de WA+ diefstal, brand en aanrijding het duurst. Echter hangt de prijs van de verzekering ook af van het aantal schadevrije jaren die je hebt, de plaats waar je woont en of je beginnend bestuurder bent of niet. Daarnaast hangt het af van de verzekeraar die je kiest. Als je verzekeringen goed met elkaar vergelijkt, zit er altijd een passende verzekering met de juiste prijs voor jou tussen.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Aanvullende bromfietsverzekeringen

Naast het kiezen van een van de bovengenoemde verzekeringen, kun je er ook voor kiezen om een aanvullende dekking af te sluiten bij je bromfietsverzekering. Een voorbeeld hiervan is bij een van de meer beperkte verzekeringen een verhaalservice af te sluiten. De verhaalservice regelt dan dat de kosten worden verhaald op de veroorzaker. Hierdoor hoef je dit zelf niet te doen.

Ook kun je accessoires verzekeren die op jouw bromfiets zitten. Dit kunnen accessoires zijn die er al bij de oplevering aan vast zaten en die je zelf gemonteerd hebt. Belangrijk is het wel om foto’s te hebben en aankoopbonnen. Dit vereenvoudigt de procedure van schade claimen.

Meer informatie over een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wilt u een bromfietsverzekering afsluiten? Dan ben je bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijg je altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heb je vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken online de premie voor een bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op