Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik een caravan verzekeren tegen dagwaarde?

Als u met uw caravan schade veroorzaakt bij een ander, wordt dit gedekt door uw WA autoverzekering (op het moment dat u de caravan trekt met de auto). Schade aan uw eigen caravan valt echter niet onder de dekking van uw autoverzekering. Ook voor schade door bijvoorbeeld brand, storm of hagel moet u een caravanverzekering afsluiten.

Voor een nieuwe caravan (tot ongeveer 5 jaar oud), kunt u een caravanverzekering met nieuwwaarde dekking afsluiten. Is uw caravan al wat ouder? Dan kunt u de caravan ook verzekeren tegen de dagwaarde. Op Alpina.nl leggen we u graag uit wat dat inhoudt.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

caravan verzekeren dagwaarde

Wat is de dagwaarde?

De dagwaarde is het bedrag dat uw caravan waard is op het moment van het bepalen van de waarde.  Voor de hoogte van het bedrag wordt uitgegaan van meerdere factoren, daarop gaan we later verder in. Als u uw caravan tegen dagwaarde verzekert, baseert de verzekeraar bij schade door bijvoorbeeld brand of diefstal, de hoogte van de uitkering op de dagwaarde. Als u schade heeft aan uw caravan, en het kost meer om het te repareren dan dat hij op dat moment waard is, noemen we dat total loss. Ook als uw caravan total loss raakt, krijgt u de dagwaarde vergoedt. Een caravanverzekering met dagwaardedekking wordt geadviseerd voor wat oudere caravans (circa vijf tot vijftien jaar oud). Voor een nieuwe caravan (onder de 5 jaar) wordt een nieuwwaarde dekking geadviseerd.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe wordt de dagwaarde van mijn caravan bepaald?

De belangrijkste factoren bij het bepalen van de dagwaarde zijn de cataloguswaarde en de leeftijd van de caravan. Ook het gebruik en het onderhoud van de caravan spelen een belangrijke rol, hoewel deze lastig te meten zijn. Op internet zijn er een aantal rekentools te vinden waarmee u de dagwaarde van uw caravan zou kunnen berekenen, maar hierin worden het onderhoud en het gebruik dus niet meegenomen, waardoor ze niet accuraat zijn. Om toch een idee te krijgen van de dagwaarde van uw caravan kunt u kijken naar occasionsites waarop vergelijkbare caravans worden aangeboden.

Caravan verzekeren tegen dagwaarde? Sluit een caravanverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u uw caravan verzekeren tegen de dagwaarde. We hebben een ruim aanbod aan caravanverzekeringen, waardoor we voor elke caravan de juiste verzekering hebben. Gebruik onze handige online tool voor het vergelijken van caravanverzekeringen en sluit vervolgens eenvoudig af.

Heeft u nog vragen over de verzekering of wilt u nog even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op