Kan ik een caravan verzekeren tegen dagwaarde?

Als u met uw caravan schade veroorzaakt bij een ander, wordt dit gedekt door uw WA autoverzekering (op het moment dat u de caravan trekt met de auto). Schade aan uw eigen caravan valt echter niet onder de dekking van uw autoverzekering. Ook voor schade door bijvoorbeeld brand, storm of hagel moet u een caravanverzekering afsluiten.

Voor een nieuwe caravan (tot ongeveer 5 jaar oud), kunt u een caravanverzekering met nieuwwaarde dekking afsluiten. Is uw caravan al wat ouder? Dan kunt u de caravan ook verzekeren tegen de dagwaarde. Op Alpina.nl leggen we u graag uit wat dat inhoudt.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe wordt de dagwaarde van mijn caravan bepaald?

De belangrijkste factoren bij het bepalen van de dagwaarde zijn de cataloguswaarde en de leeftijd van de caravan. Ook het gebruik en het onderhoud van de caravan spelen een belangrijke rol, hoewel deze lastig te meten zijn. Op internet zijn er een aantal rekentools te vinden waarmee u de dagwaarde van uw caravan zou kunnen berekenen, maar hierin worden het onderhoud en het gebruik dus niet meegenomen, waardoor ze niet accuraat zijn. Om toch een idee te krijgen van de dagwaarde van uw caravan kunt u kijken naar occasionsites waarop vergelijkbare caravans worden aangeboden.

Caravan verzekeren tegen dagwaarde? Sluit een caravanverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u uw caravan verzekeren tegen de dagwaarde. We hebben een ruim aanbod aan caravanverzekeringen, waardoor we voor elke caravan de juiste verzekering hebben. Gebruik onze handige online tool voor het vergelijken van caravanverzekeringen en sluit vervolgens eenvoudig af.

Heeft u nog vragen over de verzekering of wilt u nog even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 16 reviews
19-09-2022
Paul
Snel en zorgvuldig
12-08-2022
Peter
ik was eerst bij de nkc verzekerd was erg duur hier valt de premie veel laer uit dit is een aanrader voor andere camperbezitters top top
22-03-2022
Carol
Bij de ANWB moest ik mijn zelf omgebouwde camperbus laten keuren voordat ik een camperverzekering kon afsluiten, dit zou mij € 200,- gaan kosten. Bij Diks heb ik zonder problemen een zeer goed betaalbare verzekering afgesloten. Ik beveel ze aan om een verzekering af te sluiten.

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 02-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op