800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Wat is het verjaringstermijn van verzekeringsfraude?

Wanneer u verzekeringsfraude heeft gepleegd zal u zich waarschijnlijk afvragen wat de verjaringstermijn hiervan is. Als verzekeringsfraudeur wordt u geregistreerd in interne en externe frauderegisters waaronder de databank van Stichting CIS (Centraal Informatie Systeem). Buiten verzekeringsfraudeurs, worden ook mensen met een strafrechtelijk verleden en wanbetalers geregistreerd. Verzekeraars zullen altijd deze databank raadplegen en worden op deze wijze alert gemaakt op personen die een groot risico vormen wanneer zij bij een verzekeringsmaatschappij een verzekering willen afsluiten. Wanneer u verzekeringsfraude heeft gepleegd vormt u een dergelijk risico. De tijd dat een CIS-registratie actief blijft is afhankelijk van het vergrijp waarvoor u in de databank bent terechtgekomen. Wij lichten u hieronder in over de verjaringstermijn van verzekeringsfraude.

Kan de verjaringstermijn verkort worden?

Door het aanvechten van de registratie bij CIS, kunt u proberen om de verjaringstermijn van verzekeringsfraude te bekorten. Als u in de veronderstelling bent dat de registratie onterecht of foutief is, behoort dit tot de mogelijkheden. In sommige gevallen is het direct in de arm nemen van een advocaat een juiste keuze, aangezien een registratie als fraudeur voor zowel huidige als toekomstige verzekeringen nare gevolgen met zich mee kan brengen. In het ergste scenario zouden u strafrechtelijke sancties opgelegd kunnen worden, namelijk in het geval dat een verzekeraar beslist om aangifte van fraude te doen.

Toch verzekeren via Alpina

Wanneer u in de onfortuinlijke situatie bent dat u een registratie wegens verzekeringsfraude heeft, kunt u via Alpina toch een verzekering afsluiten bij De Vereende. Gebruik hiervoor onze online vergelijkingstool die u, na het invullen van uw persoonlijke gegevens, een indicatie geeft van uw toekomstige maandelijkse premie. De Vereende berekent uw definitieve premie na het verzenden van de aanvraag.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op