800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat valt er onder de dekking van de inboedelverzekering?

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Daarnaast bestaan er ook verschillende dekkingen. U kunt dus niet zomaar alle aanbieders en hun producten met elkaar vergelijken. Het is belangrijk om bij het vergelijken te weten wat de dekking van de verzekering precies is.

 

Inboedelverzekering dekking

Welke zaken in mijn huis vallen onder inboedel?

Spullen in uw huis vallen onder de inboedel. Dit geldt alleen niet als ze aarde- en nagelvast bevestigd zijn, dat wil zeggen dat u ze niet zonder te beschadigen kunt verplaatsen. Denk hierbij aan een gelijmde parketvloer of keuken. Mobiele accessoires zoals bijvoorbeeld uw laptop, vallen in bepaalde gevallen ook onder uw inboedelverzekering. Lees het hier.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke soorten dekkingen zijn er?

Bij de inboedelverzekering komt u vaak de volgende dekkingen tegen: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid. Laatstgenoemde heet ook  all risk dekking.  De extra uitgebreid en meest uitgebreide dekking komen het meest voor. De basisdekking is vaak:

Zijn er ook aanvullende dekkingen mogelijk bij een inboedelverzekering?

Vaak bieden verzekeraars de mogelijkheid om bepaalde draagbare spullen (fototoestel bijvoorbeeld) ook buiten het huis te verzekeren. Dit heet een buitenshuisdekking.

Ook hebben de meeste verzekeraars tegenwoordig de mogelijkheid om smartphones en tablet te verzekeren. Vaak is schade aan deze spullen namelijk niet gedekt onder de dekking van inboedel. Voorheen was hier vaak wel dekking door, maar door de vele schades met tablets en smartphones is dit een aparte dekking geworden.

Inboedelverzekering en verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u zich aan het oriënteren op een ander huis? Weet u hoe het zit het met de inboedelverzekering tijdens een verhuizing? Bij het verplaatsen van uw spullen tijdens het verhuizen, kan het voorkomen dat uw spullen beschadigd raken of zelfs kapot gaan. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer ruim voor uw verhuizing goed uw polisvoorwaarden.

Wat valt er nooit onder de dekking?

Schade die te voorzien was, is nooit gedekt op welke verzekering dan ook. U kunt hierbij denken aan schade door achterstallig onderhoud bijvoorbeeld. Schade die ontstaan is door opzet is tevens niet gedekt.

De inboedelverzekering dekt vaak ook geen schade die ontstaan is door aardbevingen, overstromingen, geweld en atoomkernreacties. Hiervoor roept de overheid vaak een bepaald fonds in stand.

Verschil tussen WA-verzekering en inboedelverzekering

Wat is nu precies het verschil tussen de WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering? Bij een inboedelverzekering wordt de schade aan uw eigen spullen gedekt. Bij een WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering is de schade gedekt die door anderen wordt veroorzaakt.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van de inboedelverzekering?

In de voorwaarden van de verzekering staat altijd beschreven wat wel en wat niet gedekt is en tegen welke condities. Ook op de polis staat hier vaak informatie over. Neem de polis en polisvoorwaarden altijd goed door, voor het afsluiten van de verzekering, maar ook na het ontvangen van de polis. Zeker omdat er verschillende vormen van dekking zijn en verschillende uitsluitingen van toepassing kunnen zijn. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.

Uiteraard kunnen wij u hier telefonisch ook verder over informeren. U kunt hiervoor contact opnemen met onze medewerker via telefoonnummer 030-6883700. Wij zijn tussen 08.00u en 18.00u telefonisch te bereiken.

Lees ook:

Dekt de inboedelverzekering een kapotte wasmachine

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op