800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik de premie voor een inboedelverzekering berekenen?

U kunt de premie van uw inboedelverzekering berekenen online via alpina.nl. Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor u. Welke dekking het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie.

Inboedelverzekering berekenen

Hoe wordt de premie van mijn inboedelverzekering berekend?

Hoe worden de kosten voor een inboedelverzekering door verzekeraars bepaald? Met een inboedelwaardemeter kunnen de verzekeraars een globale waarde van uw inboedel berekenen. De inboedelwaardemeter is opgericht door het Verbond van Verzekeraars om gemakkelijk de waarde van uw inboedel te bepalen. De inboedelwaarde meter is een vragenlijst over uw leeftijd, inkomen, gezinssamenstelling en de grootte van de woning. Deze inboedelwaardemeter geeft ook een garantie tegen onderverzekering voor een periode van vijf jaar. Sommige verzekeraars maken gebruik van een meer gedetailleerde inboedellijst.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe wordt de waarde van de inboedel berekend?

Wanneer u een inboedelverzekering gaat afsluiten moet u de waarde van uw inboedel berekenen. De premie van uw inboedelverzekering hangt namelijk af van de waarde van uw inboedel. Ook het maximaal uitgekeerde bedrag bij schade hangt af van uw inboedelwaarde. De inboedelwaarde is de nieuwwaarde van al uw spullen in huis. Het is dus van belang dat u een juiste waarde opgeeft van uw inboedel. Hoe hoger de inboedelwaarde, hoe hoger de premie. Geeft u echter een te lage inboedelwaarde op en u heeft bijvoorbeeld schade door brand of diefstal? Dan loopt u het risico dat uw schade niet volledig gedekt wordt.

Om de globale waarde van de inboedel te berekenen kan er gebruik gemaakt worden van de inboedelwaardemeter. Vaak geeft deze ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, doorgaans is dit vijf jaar. Hiermee voorkomt dat u bij elke aankoop een melding moet maken naar de verzekeraar om passend verzekerd te zijn.

Kan ik inboedelverzekeringen makkelijk met elkaar vergelijken?

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor u. Daarnaast kan een relatief lage premie u erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het is van uw persoonlijke en financiële situatie afhankelijk welke dekking het meest passend voor u is.

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking, het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij kunt u denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit is terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. Ook uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de aangeboden premie.

Informeer uzelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat u een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat uw wensen zijn. U kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Dekking inboedelverzekering

Bij het kiezen van een inboedelverzekering kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. Deze dekking is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bent u in het bezit van kunst, antiek of heeft u dure foto- of audio apparatuur? Dan kunt u uw kostbaarheden extra verzekeren. Voor vergoeding van schade buiten de deur, kunt u kiezen voor een dekking buitenshuis. De meest uitgebreide dekking is de all risk inboedelverzekering. Bij deze dekking is ook de schade die uw zelf heeft veroorzaakt gedekt.

Hoe kan ik een inboedelverzekering aanvragen?

Via onze website kunt u eenvoudig een inboedelverzekering afsluiten. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Premie inboedelverzekering tussentijds aanpassen

Verandert er iets in uw gezinssamenstelling of gaat u verhuizen? De premie kan veranderen. Bij elke grote verandering in uw leven is het daarom goed om uw verzekeringen nog eens onder de loep te nemen en te vergelijken.

Wat als er bijzonderheden zijn?

Mocht u daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor u. De meeste verzekeraars hebben in het geval van dergelijke bijzonderheden meestal geen mogelijkheden voor u.

Wij kunnen voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op