Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarom een opstalverzekering afsluiten voor een chalet?

Als u een chalet heeft, wilt u deze natuurlijk wel goed verzekeren tegen schade. Daarom kunt een opstalverzekering voor uw chalet afsluiten. Met een opstalverzekering is uw chalet verzekerd bij schade, zoals bijvoorbeeld brand of storm. Zo zorgt u ervoor dat u snel weer van uw chalet kunt genieten.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

opstalverzekering chalet

Zakelijk of particulier uw chalet verzekeren

Als u een opstalverzekering afsluit, geeft u aan om wat voor woning het gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit recreatiewoning, stacaravan of chalet. In sommige gevallen moet u een zakelijke opstalverzekering afsluiten voor uw chalet. Dit moet bijvoorbeeld als uw chalet is aangekocht binnen een BV, of als u uw chalet meer dan 300 dagen per jaar verhuurt. Het aantal dagen kan per verzekeraar verschillen. In de meeste gevallen kunt u uw chalet echter particulier verzekeren, ook als u uw chalet (af en toe) verhuurt. Als u het chalet verhuurt gelden er bij een particuliere opstalverzekering wel een aantal voorwaarden. U bent dan alleen verzekerd als u aan deze voorwaarden voldoet. De voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Controleer daarom altijd in de polisvoorwaarden van uw verzekering aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke uitsluitingen er zijn. Bij sommige verzekeraars bestaat er een aparte dekking voor particulier verhuur die u kunt afsluiten.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verschillende dekkingen opstalverzekering chalet

Met de standaard dekking van een opstalverzekering bent u verzekerd bij brand, inbraak, vandalisme en schade door maar weersomstandigheden, zoals storm, hagel en bliksem. Als u kiest voor een allrisk dekking bent u ook verzekerd bij plotselinge, onvoorziene gebeurtenissen. Dit omvat bijvoorbeeld schade aan uw chalet door vallen, stoten of botsen.

Bij een opstalverzekering verschilt het per soort woning voor hoeveel het gebouw verzekerd is. Dit kunt u terugvinden op uw polisblad. De verzekeraar vergoedt meestal de schade die u heeft tot een maximaal bedrag dat op uw polisblad staat. Ook als bij schade blijkt dat het bedrag op uw polisblad lager is dan de waarde van uw chalet.

Sluit een opstalverzekering af voor uw chalet via Alpina

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een opstalverzekering voor uw chalet afsluiten. In onze online vergelijkingstool vult u een aantal persoonlijke gegevens en informatie over uw woning in. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle opstalverzekeringen die aan uw wensen voldoen, inclusief een indicatie van de maandelijkse premie.

Heeft u nog vragen over een opstalverzekering of wilt u graag overleggen met eens van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op