Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Rechtsbijstandverzekering afsluiten nog zin tijdens een conflict?

Vaak denkt men pas aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering op het moment dat het nodig is, bijvoorbeeld als er al een conflict gaande is.  Een conflict zit in een klein hoekje. Of het nu gaat om gedwongen ontslag, een burenruzie of een verkeersconflict: rechtsbijstand komt dan goed van pas. Maar heeft het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering wel zin tijdens een lopend conflict?

Een rechtsbijstandverzekering biedt helaas geen dekking bij lopende of voorziene conflicten. Dit betekent dat wanneer je pas een rechtsbijstandverzekering afsluit terwijl je al een conflict hebt, je hier geen rechtshulp bij krijgt. Hetzelfde geldt voor een conflict dat je had zien aankomen, zoals bijvoorbeeld bij een aangekondigde reorganisatie. Toch kan het ook tijdens een conflict verstandig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

 

rechtsbijstandverzekering tijdens conflict

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd: wel dekking tijdens conflict?

Er bestaan tegenwoordig ook rechtsbijstandverzekeringen zonder wachttijd. Kun je daar dan wel gebruik van maken tijdens een lopend conflict? Nee, helaas niet. Aan een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd zitten een aantal voorwaarden verbonden. Een daarvan is dat lopende conflicten zijn uitgesloten van dekking. Het heeft dus alsnog geen zin om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten op de dag dat je bent ontslagen.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Redenen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten tijdens lopend conflict

De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering. Dit betekent dat je niet meteen dekking hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Daarom heb je geen dekking bij lopende conflicten. Het verschilt per verzekeraar hoelang de wachttijd is. De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd van 3 tot 6 maanden.

Ook al krijg je geen rechtshulp bij een lopende conflict, je kunt alsnog een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Je verzekert je dan voor een conflict in de toekomst. Je hebt zelf ervaren dat een conflict iedereen, op elk moment kan overkomen. Door nu alvast de verzekering af te sluiten, ben je later verzekerd van goede rechtsbijstand.

Daarnaast heeft een rechtsbijstandverzekering afsluiten nog een goede reden. Je kunt namelijk wel advies inwinnen bij juristen. Hier zitten dan meestal geen kosten aan verbonden. Heb je naast advies ook nog verder bijstand nodig? Dan krijg je vaak korting op het tarief van de juristen die bij de rechtsbijstandsverzekeraar zijn aangesloten. Je kunt ook alvast gratis juridisch advies vragen bij Het Juridisch Loket.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan heel gemakkelijk op Alpina.nl. Met onze handige online vergelijkingstool kun je een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. Denk van te voren goed na over de situaties waarin je verzekerd wil zijn. Aan de hand daarvan kun je beslissen welke modules je aan zet. Er zijn vier verschillende modules:

Vervolgens kun je de verzekering helemaal naar jouw persoonlijke wensen samenstellen. Bekijk hier alvast wat de kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn.

Heb je toch nog een vraag? Dan helpen wij je graag. Bel ons op telefoonnummer 088 – 6883700 of stuur ons een bericht via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor jouw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op