Heeft een rechtsbijstandverzekering afsluiten nog zin tijdens een conflict?

Vaak denkt men pas aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering op het moment dat het nodig is, bijvoorbeeld als er al een conflict gaande is.  Een conflict zit in een klein hoekje. Of het nu gaat om gedwongen ontslag, een burenruzie of een verkeersconflict: rechtsbijstand komt dan goed van pas. Maar heeft het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering wel zin tijdens een lopend conflict?

Een rechtsbijstandverzekering biedt helaas geen dekking bij lopende of voorziene conflicten. Dit betekent dat wanneer u pas een rechtsbijstandverzekering afsluit terwijl u al een conflict heeft, u hier geen rechtshulp bij krijgt. Hetzelfde geldt voor een conflict dat u had zien aankomen, zoals bijvoorbeeld bij een aangekondigde reorganisatie. Toch kan het ook tijdens een conflict verstandig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

 

Redenen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten tijdens lopend conflict

De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering. Dit betekent dat u niet meteen dekking heeft op het moment dat u de verzekering afsluit. Daarom heeft u geen dekking bij lopende conflicten. Het verschilt per verzekeraar hoelang de wachttijd is. De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd van 3 tot 6 maanden.

Ook al krijgt u geen rechtshulp bij een lopende conflict, u kunt alsnog een rechtsbijstandverzekering afsluiten. U verzekert zich dan voor een conflict in de toekomst. U heeft zelf ervaren dat een conflict iedereen, op elk moment kan overkomen. Door nu alvast de verzekering af te sluiten, bent u later verzekerd van goede rechtsbijstand.

Daarnaast heeft een rechtsbijstandverzekering afsluiten nog een goede reden. U kunt namelijk wel advies inwinnen bij juristen. Hier zitten dan meestal geen kosten aan verbonden. Heeft u naast advies ook nog verder bijstand nodig? Dan krijgt u vaak korting op het tarief van de juristen die bij de rechtsbijstandsverzekeraar zijn aangesloten. U kunt ook alvast gratis juridisch advies vragen bij Het Juridisch Loket.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan heel gemakkelijk op Alpina.nl. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. Denk van te voren goed na over de situaties waarin u verzekerd wil zijn. Aan de hand daarvan kunt u beslissen welke modules u aan zet. Er zijn vier verschillende modules:

Vervolgens kunt u de verzekering helemaal naar uw persoonlijke wensen samenstellen. Bekijk hier alvast wat de kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn.

Heeft u toch nog een vraag? Dan helpen wij u graag. Bel ons op telefoonnummer 088 – 6883700 of stuur ons een bericht via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 05-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op