Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is de betekenis van WGA hiaat verzekering?

Ben je als werkgever al bekend met de WGA hiaat verzekering? Een WGA hiaat verzekering staat ook wel bekend als een WGA-gatverzekering of WGA-aanvullingsverzekering. Een WGA hiaat verzekering kun je afsluiten om het inkomensverlies van jouw medewerkers bij langdurige arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk te beperken. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we je meer over de betekenis van een WGA hiaat verzekering en hoe je deze verzekering afsluit.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering betekenis vrouw

Wat is WGA en WGA hiaat precies?

WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Het WGA is onderdeel van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Als een werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt is, krijgt hij te maken met de WGA. Het WGA hiaat is het verlies aan inkomen dat kan ontstaan als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is. In Nederland is een werkgever verplicht om 2 jaar het loon door te betalen. Na deze periode krijgt de werknemer een WGA-loongerelateerde uitkering. Na minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden gaat deze uitkering over in een WGA uitkering (loonaanvullend/vervolg).

Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt.  Als er een WHA hiaat ontstaat, betekent dat het inkomen van je werknemer flink daalt, tot wel 30% van het voormalig inkomen. Om je werknemer hier tegen te beschermen, kun je als werkgever een WGA hiaat verzekering afsluiten.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Wat is een WGA hiaat verzekering?

Een WGA hiaat verzekering is een verzekering die je kunt afsluiten om je werknemers te beschermen tegen verlies van inkomen als ze langdurig arbeidsongeschikt zijn. Met een WGA hiaat verzekering krijgt je werknemer een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon. Met een WGA hiaat verzekering geef je jouw medewerkers meer financiële zekerheid op het moment dat ze arbeidsongeschikt raken en langere tijd niet kunnen werken.

Wat zijn de voordelen van een WGA hiaat verzekering?

Een WGA hiaat verzekering heeft verschillende voordelen:

  • Een WGA hiaat verzekering vult het WGA hiaat aan tot de AOW leeftijd
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van de werknemer
  • Een WGA hiaat verzekering is voor je werknemers een goede secundaire arbeidsvoorwaarde
  • De verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van je werknemers
  • De premie van een WGA hiaat verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Vraag direct een offerte voor een WGA hiaat verzekering aan op Alpina.nl

Voordat je een WGA hiaat verzekering afsluit, wil je natuurlijk wel weten wat je straks aan premie betaalt. Op Alpina.nl kun je daarom vrijblijvend een offerte aanvragen. Op basis van enkele gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte aanbieden. Heb je vragen over het aanvragen van een offerte of het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op