800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is een WGA hiaat verzekering?

Bent u werkgever en overweegt u om een WGA hiaat verzekering af te sluiten? Dan bent u misschien op zoek naar wat extra informatie over een dergelijke verzekering.

Als een van uw werknemers arbeidsongeschikt raakt, bent u als werkgever verplicht om de eerste twee jaar het loon door te betalen. Na twee jaar krijgt de werknemer een WGA loongerelateerde uitkering. Deze uitkering loopt minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden. Vervolgens gaat dit over in een WGA vervolguitkering. Hier kan er een WGA hiaat ontstaan. Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u een WGA hiaat verzekering afsluiten. Een WGA hiaat verzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om uw werknemers te beschermen tegen verlies van inkomen als ze langdurig arbeidsongeschikt zijn. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u meer over het afsluiten van een WGA hiaatverzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Wat is WGA hiaat verzekering

Waarom een WGA hiaat verzekering afsluiten?

Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon. Met een WGA hiaat verzekering verkleint u de kans op financiële problemen voor uw werknemer. Volgens de wet is het niet verplicht om een WGA hiaat verzekering af te sluiten. In sommige CAO’s is echter toch vastgesteld dat een dergelijke verzekering moet worden afgesloten. Ook al is het niet verplicht, toch zijn er genoeg redenen om wel een WGA hiaat verzekering af te sluiten. Het is een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkeringen. Een dergelijke verzekering geeft uw werknemers meer financiële zekerheid. Bovendien is het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het wordt veel gezien als een teken van goed werkgeverschap.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Voordelen van een WGA hiaat verzekering

Een WGA hiaat verzekering heeft verschillende voordelen:

  • Een WGA hiaat verzekering vult het WGA hiaat aan tot de AOW leeftijd
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van de werknemer
  • Een WGA hiaat verzekering is voor uw werknemers een goede secundaire arbeidsvoorwaarde
  • De verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • De premie van een WGA hiaat verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Sluit direct een WGA hiaat verzekering af via Alpina

Een WGA hiaat verzekering afsluiten? Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Op basis van een aantal gegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. Vervolgens kunt u zelf eenvoudig het aanbod vergelijken.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3700. Een vraag stellen via de chat, WhatsApp of Messenger is ook mogelijk.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op