800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Moet ik als werkgever een WGA hiaat verzekering afsluiten?

Als ondernemer en werkgever bent u verantwoordelijk voor het afsluiten van verschillende verzekeringen voor uw onderneming. Niet elke verzekering is verplicht. U moet dus zelf bepalen welke verzekeringen voor uw onderneming van belang zijn. Een van de verzekeringen die u kunt overwegen is de WGA hiaat verzekering.

Een WGA hiaat verzekering staat ook wel bekend als een WGA-gatverzekering of WGA-aanvullingsverzekering. Een WGA hiaat verzekering kunt u afsluiten om het inkomensverlies van uw medewerkers bij langdurige arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk te beperken.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering werknemer vrouw

Ben ik als werkgever verplicht om een WGA hiaat verzekering af te sluiten?

Nee, u bent als werkgever niet verplicht om een WGA hiaat verzekering af te sluiten. Wel is het verstandig om een dergelijke verzekering eens te overwegen. Met een WGA hiaat verzekering geeft u uw medewerkers meer financiële zekerheid op het moment dat ze arbeidsongeschikt raken en langere tijd niet kunnen werken. U kunt een WGA hiaatverzekering collectief aanbieden aan uw medewerkers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Hoewel een WGA hiaat verzekering niet wettelijk verplicht is, is in sommige CAO’s toch vastgelegd dat een dergelijke verzekering moet worden afgesloten. Controleer dit daarom even in uw CAO.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Waarom als werkgever een WGA hiaat verzekering afsluiten?

U bent als werkgever niet verplicht om een WGA hiaat verzekering af te sluiten. Waarom zou u dit dan toch doen? Hoewel het geen verplichte verzekering is, heeft een WGA hiaat verzekering verschillende voordelen. Het is een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkeringen. Met een WGA hiaat verzekering geeft u uw werknemers meer financiële zekerheid. Bovendien is het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het wordt veel gezien als een teken van goed werkgeverschap.

Hieronder zetten we de voordelen van een WGA hiaat verzekering voor uw op een rijtje:

  • Een WGA hiaat verzekering vult het WGA hiaat aan tot de AOW leeftijd
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van de werknemer
  • De verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • De premie van een WGA hiaat verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Vraag vrijblijvend een offerte aan op Alpina.nl!

Benieuwd wat een WGA hiaat verzekering voor uw organisatie kost? Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Op basis van een aantal gegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op