Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

stellages in een groothandel

Verzekeringen voor ondernemers in de groothandel

In de wereld van de groothandel hebben ondernemers dag in dag uit te maken met allerlei uitdagingen en risico’s.

Neem contact op voor advies op maat

Hulp van onze experts

Lage premies

Uniek aanbod

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

In de wereld van de groothandel hebben ondernemers dag in dag uit te maken met allerlei uitdagingen en risico’s. Of je nu worstelt met logistieke puzzels, voorraadproblemen of de grillen van de markt, er zijn altijd dingen die je groothandelszaak kunnen beïnvloeden.

Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is het belang van de juiste verzekeringen. Een groothandel loopt namelijk andere risico’s dan een detailhandel.

Daarom is het belangrijk dat je de verzekeringen kiest die goed passen bij jouw situatie.

Welke risico’s loop je als ondernemer in de groothandel?

Als ondernemer in de groothandel zijn er een paar belangrijke risico’s waar je mee te maken kunt krijgen. Een daarvan is schade aan je voorraad, bijvoorbeeld door brand, diefstal of natuurrampen. Dat kan behoorlijke financiële schade veroorzaken en je bedrijfsvoering verstoren.

Een ander risico is aansprakelijkheid. Als er iets misgaat met een product dat je hebt verkocht en het leidt tot schade of letsel bij klanten, kun je aansprakelijk worden gesteld. Tot slot heb je te maken met een grillige markt, waarbij veranderingen in vraag en aanbod invloed kunnen hebben op je omzet en winst.

Het is slim om deze risico’s in de gaten te houden en passende maatregelen te nemen om je bedrijf te beschermen.

Op Alpina.nl vind je passende verzekeringen voor elk risico in de groothandel. Zo kun je met een gerust hart zaken blijven doen met je klanten.

Top 5 verzekeringen voor ondernemers in de groothandel

Voor elke branche zijn andere verzekeringen belangrijk. Ondernemers met een groothandel lopen weer andere risico’s dan ondernemers in de detailhandel of horeca. Daarom hebben we een top 5 samengesteld van de beste verzekeringen jouw branche:

1. Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB)

Aansprakelijkheidsschade ligt altijd op de loer. Bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk een onveilig of gebrekkig product levert. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan eigendommen van derden of letsel aan anderen als gevolg van jouw producten of activiteiten.

2. Inventaris- en goederenverzekering

Als groothandel is je inventaris natuurlijk heel belangrijk. Als deze beschadigd raakt of verloren gaat, loop je misschien een deel van je inkomsten mis. Zeker als je de bedrijfsvoering een tijdje stil moet leggen. Een inventaris- en goederenverzekering beschermt je tegen verlies of schade aan je voorraad en bedrijfsmiddelen, zoals magazijninventaris, goederen en apparatuur, veroorzaakt door gebeurtenissen zoals brand, diefstal, of natuurrampen.

3. Verzuimverzekering

Wanneer een werknemer ziek wordt, bent je als werkgever verplicht om 2 jaar het loon door te betalen. Ook krijg je te maken met andere kosten, zoals vervangend personeel, productieverlies en kosten voor de re-integratie. Dit alles bij elkaar kan flink oplopen. Daarom kan een verzuimverzekering uitkomst bieden.  Met een verzuimverzekering ben je verzekerd voor de kosten wanneer jouw medewerkers ziek worden.

4. Bedrijfsschadeverzekering

Als je jouw groothandel een tijd moet sluiten, bijvoorbeeld door een brand, storm, waterschade, vandalisme of diefstal, loop je omzet mis. Hierdoor kun je misschien klanten verliezen of reputatieschade oplopen. Een dergelijke situatie kan ervoor zorgen dat je bedrijfsvoering (gedeeltelijk) stil komt te liggen, terwijl je vaste lasten natuurlijk gewoon doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering dekt je vaste lasten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt. Zo kom je niet direct in financiële problemen als jouw bedrijf een tijdje moet sluiten. Je bent dan verzekerd tegen omzetverlies als de bedrijfsvoering een tijd stil komt te liggen.

5. Werkmaterieelverzekering

Werkmaterieel is vaak belangrijk bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Door diefstal, storm of brand kunnen apparaten, zoals bijvoorbeeld een heftruck, beschadigd of verloren raken. Een werkmaterieelverzekering vergoedt standaard de schade die je tijdens het werk aanricht aan anderen en hun spullen. Schade aan het werkmaterieel zelf kun je ook meeverzekeren.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op