Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Heb ik als werknemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Een werknemer in loondienst draagt meestal via het salaris premies af voor de sociale zekerheid. Als zij arbeidsongeschikt raken, hebben ze daarom recht op een uitkering. Voor ZZP’ers en ondernemers werkt dit iets anders. Zij zijn natuurlijk niet in loondienst en zijn daarom zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de benodigde verzekeringen. Als je als ondernemer verzekerd wilt zijn van een inkomen op het moment dat je door ziekte of ongeval niet meer kunt werken, moet je een AOV verzekering afsluiten.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering werknemer rolstoel in hal

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers?

De kosten voor een AOV verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • Beroep
  • Leeftijd
  • De hoogte van het bedrag dat je verzekert
  • Het eigen risico
  • De duur van de uitkering

Op je leeftijd en beroep heb je natuurlijk geen invloed. Een verzekeraar kijkt met name naar je beroep om in te schatten hoe risicovol deze is. Werk je met gevaarlijke machines of verricht je veel zware fysieke arbeid? Dan is je beroep risicovoller dan bijvoorbeeld een kantoorbaan. Hiermee bedoelen we dat het risico op een ongeval groter is. Als bouwvakker betaal je daarom meer premie voor een AOV verzekering dan een accountant of consultant, omdat het risico voor de verzekeraar groter is. Verder kun je jouw AOV verzekering naar eigen wens samenstellen. Je kiest zelf de hoogte van het verzekerd bedrag, het eigen risico en de duur van de uitkering. Deze factoren zijn allemaal van invloed op de hoogte van de premie.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Waarom zou ik als werknemer een AOV verzekering afsluiten?

Voor een werknemer in loondienst is arbeidsongeschiktheid automatisch verzekerd. Als ZZP’er ben je niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig. Veel ondernemers onderschatten de kans dat ze arbeidsongeschikt raken. Dit hoeft niet perse op je werk te gebeuren, maar kan ook in je vrije tijd zijn. Een vervelende val met de fiets of een skinongeluk. Bovendien kan iedereen natuurlijk onverwacht ziek worden. Als je langere tijd niet kunt werken neemt dit een flinke hap uit je spaargeld. Je hebt op dat moment geen inkomsten, terwijl de vaste lasten wel gewoon doorlopen. Met een AOV verzekering ben je verzekerd van een inkomen op het moment dat je niet meer kunt werken.

Sluit direct een arbeidsongeschiktheidsverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kun je direct een offerte voor een AOV verzekering aanvragen. Op basis van je persoonlijke gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte maken. Je kunt vervolgens zelf het aanbod vergelijken om de beste AOV verzekering te vinden. Heb je nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering of over het aanvragen van een offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op