Heb ik als werknemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Een werknemer in loondienst draagt meestal via het salaris premies af voor de sociale zekerheid. Als zij arbeidsongeschikt raken, hebben ze daarom recht op een uitkering. Voor ZZP’ers en ondernemers werkt dit iets anders. Zij zijn natuurlijk niet in loondienst en zijn daarom zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de benodigde verzekeringen. Als u als ondernemer verzekerd wilt zijn van een inkomen op het moment dat u door ziekte of ongeval niet meer kunt werken, moet u een AOV verzekering afsluiten.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Waarom zou ik als werknemer een AOV verzekering afsluiten?

Voor een werknemer in loondienst is arbeidsongeschiktheid automatisch verzekerd. Als ZZP’er bent u niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig. Veel ondernemers onderschatten de kans dat ze arbeidsongeschikt raken. Dit hoeft niet perse op uw werk te gebeuren, maar kan ook in uw vrije tijd zijn. Een vervelende val met de fiets of een skinongeluk. Bovendien kan iedereen natuurlijk onverwacht ziek worden. Als u langere tijd niet kunt werken neemt dit een flinke hap uit uw spaargeld. U heeft op dat moment geen inkomsten, terwijl de vaste lasten wel gewoon doorlopen. Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u niet meer kunt werken. U kiest zelf wel deel van uw inkomen u verzekerd.

Sluit direct een arbeidsongeschiktheidsverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u direct een offerte voor een AOV verzekering aanvragen. Op basis van uw persoonlijke gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte maken. U kunt vervolgens zelf het aanbod vergelijken om de beste AOV verzekering te vinden. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering of over het aanvragen van een offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 29-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op