Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie
Home Autoverzekering Afsluiten Negatieve schadevrije jaren

Gevolgen van het afsluiten van een autoverzekering met negatieve schadevrije jaren

Als u schade claimt bij uw autoverzekeraar gaat dit ten koste van uw schadevrije jaren. Als u nog niet zoveel schadevrije jaren heeft opgebouwd, of als u in korte tijd meerdere schades claimt, kunt u negatieve schadevrije jaren krijgen. Dit wordt ook wel bonus malus genoemd. Als je in de malus terecht komt, krijg je geen korting meer op je premie, maar juist een premieopslag. Ook kunnen negatieve schadevrije jaren vervelende gevolgen hebben voor het afsluiten van een autoverzekering. In dit artikel op Alpina.nl leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

autoverzekering afsluiten negatieve schadevrije jaren

Een autoverzekering afsluiten met negatieve schadevrije jaren

Een autoverzekering afsluiten met negatieve schadevrije jaren gaat niet altijd even makkelijk. U kunt namelijk niet bij elke autoverzekeraar terecht. Verzekeraars staan huiverig tegenover schaderijders, omdat de kans dan groter is dat ze in de toekomst een schadeclaim moeten uitkeren. Het kan dus zo zijn dat ze uw aanvraag voor een autoverzekering weigeren als u negatieve schadevrije jaren heeft. Gelukkig is dat niet bij elke verzekeraar het geval. Er zijn altijd autoverzekeraars die uw aanvraag zullen accepteren, maar hou wel rekening met een (fors) hogere premie dan normaal.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hogere premie

Negatieve schadevrije jaren maken uw autoverzekering een stuk duurder. Schadevrije jaren bepalen namelijk voor een groot deel de hoogte van de verzekeringspremie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt. Bij negatieve schadevrije jaren krijgt u juist een premieopslag en gaat u meer betalen voor uw autoverzekering. Het maakt natuurlijk nogal een verschil of u een premiekorting van 75% of juist een opslag van 25% krijgt. In de bonus-malus ladder van uw autoverzekeraar kunt u terugvinden hoeveel extra u gaat betalen bij negatieve schadevrije jaren.

Negatieve schadevrije jaren afkopen

Negatieve schadevrije jaren hebben vervelende gevolgen voor het afsluiten van een autoverzekering. Daarom kunt u overwegen om uw negatieve schadevrije jaren af te kopen. Schadevrije jaren afkopen is eigenlijk niets anders dan de schade voor eigen rekening nemen. U kan tot één jaar na de schadedatum de schade terug betalen. De maximale termijn voor het (terug)betalen van de schade kan wel per verzekeraar verschillen. Of het verstandig is om negatieve schadevrije jaren af te kopen is afhankelijk van de hoogte van het schadebedrag. Als de schadekosten heel hoog zijn, kan het ongunstig zijn om deze uit eigen zak te betalen. Daarnaast is het verstandig om te kijken hoeveel uw premie stijgt als u de schade niet zelf betaalt.

Autoverzekering afsluiten met negatieve schadevrije jaren? Vergelijken!

Bij welke verzekeraar u een autoverzekering kunt afsluiten met negatieve schadevrije jaren is niet altijd van te voren te zeggen. U kunt het beste aanbieders vergelijken om te zien waar u het beste uit bent. Hiervoor vult u het kenteken van uw auto, uw geboortedatum en postcode en uw schadevrije jaren in. Aan de hand van deze gegevens toont onze online vergelijker bij welke verzekeraars u terecht kunt. Wanneer u niet terecht kunt bij een reguliere verzekeraar kunnen we u altijd een autoverzekering aanbieden bij de Vereende. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in moeilijk verzekerbare risico’s, zoals negatieve schadevrije jaren.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op