Wegens omstandigheden zijn we vandaag telefonisch minder goed bereikbaar. We willen je graag van dienst zijn en raden je aan om gebruik te maken van onze chatfunctie, die momenteel beter bereikbaar is. Onze excuses voor het ongemak en we staan klaar om je vragen via de chat te beantwoorden.

800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waar kan ik in de buurt een auto overschrijven?

Heeft u pas een nieuwe auto gekocht? Dan moet u eerst het kenteken van de auto op uw naam zetten, voordat u de rechtmatige eigenaar bent. Dit lijkt misschien een vervelende klus, maar dat valt heel erg mee. In slechts een paar minuten is het overschrijven al geregeld. Bovendien zijn er vaak genoeg locaties in de buurt waar u een auto kunt overschrijven. Op Alpina.nl zetten we de mogelijkheden voor u op een rijtje!

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

auto overschrijven in de buurt

Auto overschrijven in de buurt

U kunt een auto op verschillende manieren overschrijven. Dat betekent dat er altijd wel een locatie bij u in de buurt is. U kunt uw auto overschrijven bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of PostNL-locatie:

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kentekenloket

U kunt uw auto ook overschrijven bij een Kentekenloket. Er zitten ruim 750 kentekenloketten door heel Nederland, dus er zit er altijd wel eentje bij u in de buurt. Een kentekenloket is onderdeel van een RDW-erkend autobedrijf. Dat betekent dat er altijd ervaren personeel rondloopt. U vindt een kentekenloket bijvoorbeeld in garages en autoreparatiebedrijven. Hier vindt u gemakkelijk een kentekenloket bij u in de buurt.

PostNL-locatie

Bij veel PostNL-servicepunten is het ook mogelijk om een kenteken over te schrijven. Deze zijn bovendien vaak ook in het weekend geopend en hebben ruimere openingstijden. U vind een PostNL-servicepunt vaak in boekhandels en supermarkten. Op zoek naar een locatie bij u in de buurt? Op de website van PostNL vindt u alle servicepunten.

Auto online overschrijven

U kunt de auto ook online overschrijven. U bent dan niet afhankelijk van de openingstijden van locaties bij u in de buurt en kunt zelf een moment kiezen dat u het beste uitkomt. Online overschrijven kan namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Het online overschrijven van een auto kan via de website van de RDW. Zorg ervoor dat u eerst de identiteitscheck op uw mobiel heeft gedaan. Vervolgens kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Op de website van de RDW drukt u op de knop ‘Voertuig overschrijven’. Hier kunt u inloggen met uw DigiD en het voertuig overschrijven. Zorg ervoor dat u de kentekencard en de tenaamstellingscode bij de hand heeft
  2. Betaalt de kosten met iDeal
  3. Vervolgens ontvangt u van de RDW twee e-mails. De eerste e-mail is een ontvangstbevestiging en de tweede is een definitieve bevestiging van de overschrijving. Pas als u de tweede e-mail ontvangt is de auto overgeschreven. Vanaf dat moment moet u ook voldoen aan alle voertuigverplichtingen, zoals het afsluiten van een autoverzekering
  4. U krijgt een derde e-mail van de RDW met daarin de link naar het vrijwaringsbewijs en het tenaamstellingsverslag. Het vrijwaringsbewijs geeft u aan de verkoper en het tenaamstellingsverslag houdt u zelf. Op het tenaamstellingsverslag staat ook het 1e deel van de tenaamstellingscode
  5. Via de post ontvangt u het kentekenbewijs en het 2edeel van de tenaamstellingscode

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op