800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik een auto overschrijven op zondag?

Als u een auto koopt, moet u het kenteken op uw naam overschrijven. Koopt u op zondag een auto? Ook dan kunt u deze direct op uw naam overschrijven. Het overschrijven kan namelijk op verschillende manieren. Het online overschrijven kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kunt ook kijken of er een RDW-keuringsstation of PostNL-locatie bij u in de buurt open is op zondag.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

auto overschrijven zondag

Auto overschrijven op zondag: bij het loket

Tegenwoordig kunt u een auto ook op zondag overschrijven. Vroeger was alles gesloten op zondag, maar in steeds meer steden is er 1x in de maand of zelfs elke week koopzondag. Dat betekent dat de winkels met een PostNL-locatie vaak ook open zijn. Bovendien zijn er ook PostNL-locaties in supermarkten, die ook op steeds meer plekken op zondag open zijn. U bent dan uiteraard wel gebonden aan de openingstijden van de locatie, en op zondag zijn deze vaak beperkt. Controleer altijd even van te voren of de dichtstbijzijnde locatie wel geopend is die dag. Zo komt u niet voor een dichte deur te staan.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Auto online overschrijven op zondag

U kunt er ook voor kiezen om uw auto online over te schrijven. Dit kan namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week. U bent in dat geval niet gebonden aan openingstijden, maar kiest zelf welk moment u het beste uitkomt. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo moet u een eenmalige identiteitscheck van uw legitimatiebewijs doen. Dit doet u met uw mobiele telefoon via de DigiD-app. Uw mobiele telefoon moet wel een Android smartphone met versie 6.0 of hoger of een IPhone model 7 of hoger met iOS versie 13 zijn. Deze specifieke modellen hebben een NFC chiplezer, waarmee de identiteitscheck uitgevoerd kan worden. Daarnaast heeft u voor het online overschrijven de kentekencard en de tenaamstellingcode van de auto nodig. Het online overschrijven van een auto kan via de website van de RDW.

Is het duurder om een auto op zondag over te schrijven?

Nee, de kosten voor het overschrijven van een auto zijn altijd hetzelfde. Of u de auto nou op woensdag of op zondag overschrijft: de kosten blijven €10,75. Het is gebruikelijk dat de koper deze kosten voor het overschrijven betaalt, maar dit moet u onderling regelen met de verkoper van de auto. Pas zodra de kosten zijn betaalt, is het kenteken overgeschreven. U als nieuwe eigenaar moet dan ook voldoen aan alle voertuigverplichtingen, zoals het betalen van motorrijtuigenbelastingen, de APK-plicht en het afsluiten van een autoverzekering. Gelukkig kunt u ook in het weekend uw auto verzekeren.

In het weekend een auto verzekeren

Als de auto op uw naam is overgeschreven bent u ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zonder autoverzekering mag u niet in de auto rijden. Het verzekeren van een auto is ook in het weekend mogelijk. Op Alpina.nl kunt u 24/7 online een autoverzekering afsluiten. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over de auto achterhalen. Vervolgens vult u een aantal persoonsgegevens in en kiest u een dekking. Hierna krijgt u een overzicht van alle autoverzekering die aan uw wensen voldoen. Om de autoverzekering daadwerkelijk af te sluiten heeft u ook de meldcode nodig. Dit is een viercijferige code die de verzekeraar nodig heeft om uw auto aan te melden bij de RDW. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! In het weekend zijn wij helaas gesloten, maar u kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op