800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Afsluiten van een All Risk autoverzekering de beste keuze?

De All-Risk autoverzekering biedt de ruimste dekking, maar is natuurlijk ook de duurste polis. Wat betreft de dekking is het de best mogelijke keuze, maar de premie moet wel in verhouding staan tot de dekking die u krijgt. Wanneer is het kiezen voor een goedkopere verzekering een logische stap?

Er zijn drie verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen voor de autoverzekering. De WA autoverzekering is de meest beperkte en ook minimaal verplicht. Deze verzekering biedt dekking tegen schade veroorzaakt aan anderen of aan bezittingen van anderen. De schade aan uw eigen auto kunt u dus niet claimen op deze verzekering. De WA beperkt casco biedt een ruimere dekking. De verzekeraar keert ook uit bij schade aan uw eigen auto, maar de schade moet wel door bepaalde

verzekerde oorzaken gekomen zijn. Bij schade door een aanrijding heeft u niets aan deze dekking, maar bijvoorbeeld wel bij schade veroorzaakt door:

All-risk beste keuze

Waarom kiezen voor de All Risk autoverzekering?

Bij een aanrijding door uw schuld krijgt u de schade aan uw eigen auto niet uitgekeerd. Daar heeft u de WA-cascoautoverzekering voor nodig. Ook de beste chauffeurs kunnen een keer een weggetje van rechts over het hoofd zien en een ongeluk veroorzaken. Met de twee beperktere verzekeringsvormen krijgt u uw eigen schade niet uitgekeerd. Vooral een auto met een hoge waarde verzekert u WA casco. U moet er toch niet aan denken dat uw auto van bijvoorbeeld €20.000 total loss raakt en u krijgt niets uitgekeerd omdat de auto te beperkt verzekerd is?

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Top 8 beste All risk autoverzekeringen 2021 op basis van prijs

Voor het afsluiten van de beste autoverzekering kijkt u waarschijnlijk ook naar de prijs. Wij adviseren u daarom altijd om gebruik te maken van een vergelijkingstool. Op die manier komt u erachter welke autoverzekering het beste bij u past.

*De premies zijn gebaseerd op een fictief persoon rijdend in een Citroen C1. De persoon betreft een man, 30  jaar oud, gevestigd in Goes met 10 schadevrije jaren. De berekening is gemaakt in januari 2020 met de berekentool van Alpina.nl
Verzekeraar Dekking Maandelijkse premie
ASR Voordeelpakket Inruilplus All risk €29,13 Bereken premie
ASR Voordeelpakket Vrije keuze All risk €30,79 Bereken premie
ASR Voordeelpakket All risk €31,44 Bereken premie
Avero rustig op weg All risk €31,54 Bereken premie
ASR Voordeelpakket vrije keuze All risk €33,56 Bereken premie
AutoExcellencePolis All risk €36,08 Bereken premie
Nationale Nederlanden All risk €38,89 Bereken premie
AutoPrismaPolis All risk €43,54 Bereken premie

Wanneer is de All Risk niet de beste keuze?

Bij het kiezen van een autoverzekering gaat u uit van het ‘worst-case scenario’. Bij een door uw schuld veroorzaakte schade kunt u in één klap uw auto verliezen. Met de All Risk autoverzekering vergoedt de verzekeraar de schade van de tegenpartij en uw schade. Zonder deze dekking moet u zelf financieel in staat zijn om de herstelkosten op te vangen. Bij een zwaar ongeval kunt u mogelijk zelfs de auto volledig afschrijven.

Ook voor een auto met maar een geringe waarde kan de All-Risk autoverzekering de juiste keuze zijn. Stel, u bent na een kostbare schade aan uw auto niet in staat om een vervangende auto te kopen. In dat geval kan het toch verstandig zijn om te kiezen voor de WA-cascoverzekering. Maar de premie moet natuurlijk wel redelijk zijn. U gaat geen honderden euro’s per jaar betalen voor een auto met nog maar een waarde van €2.000.

vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op