Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

vrouw krijgt sleutel van nieuwe auto in showroom
Home Blog 5 redenen om te kiezen voor de WA beperkt casco

5 redenen om te kiezen voor de WA beperkt casco

28 apr 2017
4 min leestijd

Voor een nieuwe auto kies je voor de WA-cascodekking (All-Risk). Voor een oude auto met nog maar een geringe waarde ga je voor de WA-verzekering. De tussenvorm is de WA beperkt casco. Deze verzekeringsvorm is vaak een betere keuze dan de WA autoverzekering. De vijf beste redenen om de WA beperkt casco te kiezen, lichten wij toe.

De WA autoverzekering keert alleen schade veroorzaakt aan anderen uit. Bij een aanrijding door jouw schuld, keert deze verzekering de schade aan de tegenpartij uit. De WA-cascovergoedt in dat geval ook de schade aan de eigen auto. De WA beperkt casco biedt dekking tegen schade door aansprakelijkheid plus een aantal schadeoorzaken die in de polisvoorwaarden worden omschreven. Het gaat onder andere om de dekkingen tegen:

  • Brand en blikseminslag
  • Botsing met loslopende dieren
  • Diefstal
  • Storm, hagel en overstroming
  • Ruitbreuk

Dekking in de WA beperkt casco is veel ruimer

Je auto alleen WA verzekeren neemt risico’s met zich mee. Eén forse hagelbui, en de schade kan gelijk in de duizenden euro’s lopen. Voor een oude auto met een waarde van €500 valt de schade nog te overzien, maar wat als het voertuig nog €5.000 waard is? Kiezen voor een verzekeringsvorm met een beperkte dekking geeft een premievoordeel, maar bij schade kan het jou juist veel geld kosten.

De WA beperkt casco is vaak maar iets duurder dan de WA autoverzekering

De WA casco autoverzekering is veel duurder dan de twee goedkopere varianten. Het prijsverschil tussen de WA en de WA beperkt casco is over het algemeen kleiner. Voor een geringe extra premie krijg je een veel uitgebreidere dekking. Het premieverschil is vooral klein voor autobezitters met veel schadevrije jaren. De korting kan namelijk oplopen tot 75 procent of zelfs nog hoger. Door de korting wordt het verschil nog kleiner.

Onderschat de risico’s van hagel- en stormschade en diefstal niet

De weersomstandigheden worden steeds heftiger door de klimaatsverandering. Door een flinke hagelbui kan jouw auto in een paar seconden duizenden euro’s aan schade oplopen. Met de WA autoverzekering krijg je de schade niet uitgekeerd. Denk ook om het diefstalrisico. Jaarlijks worden er ongeveer 30.000 auto’s gestolen in Nederland. Dit is dus een niet te onderschatten risico. Door een opspattend steentje is de kans op ruitbreuk ook niet gering. Met de WA beperkt casco autoverzekering zijn dit soort schadeoorzaken verzekerd.

Schades hebben geen invloed op de schadevrije jaren

De schades die verzekerd zijn onder de beperkt casco, hebben geen invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij schade door hagel of storm gaat de verzekeraar jou niet korten op het aantal schadevrije jaren. Je hoeft een schade dus niet voor eigen rekening te nemen om een sterke premieverhoging te voorkomen. Bij een claim op het WA-gedeelte van de autoverzekering, kost het jou wel schadevrije jaren.

WA beperkt casco veel goedkoper dan de WA casco

De WA-cascoautoverzekering kan eigenlijk niet meer uit vanaf het moment dat jouw auto een paar jaren oud is. Dat komt doordat er voor de hoogte van de premie uit wordt gegaan van de nieuwwaarde van de auto. Ook als je auto nog maar een paar duizend euro waard is. De WA beperkt casco bespaart je honderden euro’s per jaar. Dit maakt het een goed alternatief voor de WA-cascoautoverzekering. Houd er wel rekening mee dat je geen uitkering voor je eigen schade uit de verzekering krijgt bij een ongeluk of bij schade door vandalisme.

Lees meer:

Autoverzekering omzetten naar de WA-dekking?

Nieuwe auto verzekeren – Waar moet je op letten?

Besparen op de autoverzekering zonder over te stappen

Stappenplan – overstappen naar een andere autoverzekering

Dekking autoverzekering: welke dekkingen kun je kiezen?

Dagwaarde. Hoe werkt dit bij autoverzekeringen?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op