800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Bereken premie

Hoe kun je besparen op een autoverzekering zonder over te stappen?

Wil je besparen op een autoverzekering zonder over te stappen naar een andere verzekeraar? Dit kan jou een besparing opleveren van honderden euro’s per jaar. Wij leggen graag uit hoe.

Binnen een paar minuten kun je overstappen naar een goedkopere autoverzekering met mogelijk ook nog een betere dekking. Ook als je trouw wilt blijven aan je huidige verzekeraar, kun je de rekening omlaag krijgen. De eerste manier kan wel ten laste gaan van de kwaliteit van de verzekering, de andere bespaarmogelijkheden niet.

Kies voor een beperktere dekking

Door het omzetten van een All Risk autoverzekering naar een WA verzekering kun je de premie flink verlagen. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de verzekering wel sterk versoberd wordt door deze verandering. Als je door jouw schuld een aanrijding veroorzaakt, krijg je de schade aan je eigen auto niet uitgekeerd. Ook bij brand en diefstal van de auto krijg je niets uitgekeerd. De dekking versoberen is een manier om te besparen, maar bij schade kan het jou juist geld kosten.

Heb je ook nog andere motorrijtuigen verzekerd?

In de autoverzekering bouw je schadevrije jaren op. Hetzelfde doe je ook voor andere motorrijtuigen zoals een camper of een motor. Deze schadevrije jaren geven recht op een korting op de verzekering. Heb je bijvoorbeeld nog een motor die je uitsluitend WA verzekerd hebt? Als in deze motorverzekering veel schadevrije jaren zitten, kun je deze misschien overdragen naar de autoverzekering of de kampeerautoverzekering. Dit is vooral aantrekkelijk als de motor WA verzekerd is en de auto of camper WA casco.

BTW verrekenen

Heb je de aanvullende dekkingen echt nodig?

Vaak worden er standaard aanvullende verzekeringen afgesloten. Het gaat soms maar om een paar euro extra aan premie, maar die kun je beter in je eigen portemonnee houden. Heb je bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering? Dan hoef je geen verhaalsbijstand mee te verzekeren in de autoverzekering. Hetzelfde kun je zeggen van pechhulp als deze dekking ook op een andere manier verzekerd is. Bekijk je aanvullende dekkingen eens kritisch. Zeg zinloze aanvullende verzekeringen gelijk op.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kun je gebruik maken van de tweede autoregeling?

Een tweede auto kun je mee laten liften op de schadevrije jaren in de verzekering van de eerste auto. Dit gaat alleen lukken als de tweede auto bij dezelfde verzekeraar is ondergebracht. Het heeft ook alleen maar zin als er in de eerste auto meer schadevrije jaren zitten. Met de tweede autoregeling houdt de verzekeraar bij het verzekeren van de tweede auto rekening met het aantal schadevrije jaren in de eerste autoverzekering. Is de tweede auto verzekerd bij een andere verzekeraar? Toch het overwegen waard om de tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Informeer wel eerst of de verzekeraar de tweede autoregeling toepast.

Het voordeel bij het overstappen zal groter zijn, maar met bovenstaande tips kun je ook op je huidige autoverzekering besparen.

Lees ook:

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op