Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Anti-inbraaktips

Anti­inbraaktips

19 feb 2019
4 min leestijd

Woninginbraken komen helaas geregeld voor. U kunt een woninginbraak niet altijd voorkomen, maar u kunt het de inbrekers wel zo moeilijk mogelijk maken. We hebben een aantal tips voor u opgesteld.

Het is van groot belang dat u zich thuis veilig voelt. Een inbraak kan ervoor zorgen dat u dat gevoel van veiligheid kwijtraakt. Een goede inboedelverzekering is erg belangrijk.

Om uw huis beter te beveiligen, staan hieronder een aantal tips die het voor inbrekers heel lastig maken om bij u binnen te komen.

Laat uw oude sloten vervangen

Inbrekers hanteren verschillende werkwijzen om woningen binnen te komen. Zorg voor goede sloten op de deuren en laat oude sloten vervangen.
Kies bijvoorbeeld voor cilindersloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Zorg voor een alarmsysteem

Er zijn veel soorten alarmsystemen. Een alarmsysteem hoeft tegenwoordig niet duur te zijn en schrikt veel inbrekers af.
Als u een alarmsysteem heeft aangeschaft, is het verstandig om dit te laten zien door een sticker op het raam te plakken met de waarschuwing dat de woning beveiligd is door middel van een alarmsysteem.

Sluit uw woning goed af

Het is heel belangrijk dat u ramen sluit en deuren op slot draait voordat u weggaat. Het klinkt heel logisch, maar het komt helaas redelijk vaak voor dat dit niet gebeurt. Ook wanneer u maar voor korte tijd van huis gaat, is het aan te raden om dit te doen.

Leg geen extra sleutel in de tuin

Een extra sleutel onder de deurmat leggen of in een bloempot kan soms handig zijn, maar is niet slim om te doen. Inbrekers zijn vaak op de hoogte van deze ‘geheime plekken’ en kunnen daardoor zonder braaksporen achter te laten bij u naar binnen. Een betere optie is om een sleutel bij de buren of bij familie te leggen.

Wek de indruk dat u thuis bent

Laat een lamp branden wanneer u weet dat u ‘s avonds van huis bent of zorg voor een tijdschakelaar. Met een tijdschakelaar kunt u instellen dat er om een bepaalde tijd een lamp in huis gaat branden. Hiermee wekt u de indruk dat er iemand thuis is. Ook is het slim om een koffiekopje op het aanrecht of op tafel te laten staan. Inbrekers nemen het liefst zo min mogelijk risico en wanneer ze denken dat er iemand thuis is, zullen ze minder snel uw huis uitkiezen.

Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Ruim uw waardevolle spullen op in een kast of leg ze op plekken die niet van buitenaf te zien zijn. Zo zien inbrekers geen waardevolle spullen liggen en wordt het minder aantrekkelijk om bij u in te breken.

Zet niet op social media dat u niet thuis bent

In uw enthousiasme kan het zijn dat u na het boeken van een vakantie op social media zet waar en wanneer u op vakantie gaat. Hoe enthousiast u ook bent over uw aankomende vakantie, zet dit nooit op social media. U kunt er ook voor kiezen om na uw vakantie te laten weten hoe mooi uw vakantie was. Wat u beter kunt doen, is aan mensen persoonlijk vertellen dat u een mooie reis heeft geboekt of vanavond uit eten gaat.

Laat de buren weten dat u niet thuis bent

Wanneer u op vakantie gaat of een paar dagen weg van huis bent, is het slim om dit door te geven aan de buren. Zij kunnen in de tijd dat u afwezig bent zorgen voor uw planten en de post van de mat halen. Zo lijkt het alsof u gewoon thuis bent. Daarnaast zullen ze alerter zijn op verdachte situaties wanneer ze weten dat u niet thuis bent.

Een goede inboedelverzekering

Mocht er, ondanks het opvolgen van bovenstaande tips, toch bij u worden ingebroken, is het van belang dat u goed bent verzekerd. Doe ook altijd direct aangifte.

Heeft u advies nodig over een passende verzekering? Neem dan contact met ons op. Wij zijn op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur telefonisch te bereiken op 088-6883700

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op