Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat verzekert de inboedelverzekering blikseminslag?

Onweer en bliksem, buiten is het al uren aan de gang. En zo te zien blijft het slechte weer nog wel even doorgaan. Opeens hoort u een ontzettend harde klap, die wel heel erg dichtbij klinkt. Direct daarna valt al uw apparatuur uit. De blikseminslag blijkt direct bij uw woning te zijn ingeslagen. Wanneer de stroom weer aan gaat, blijkt dat een gedeelte van de apparatuur niet meer werkt. Uw televisie, home cinema set en laptop die in de oplader zaten; doen het allemaal niet meer.

Bent u nu tegen dit soort schade verzekerd? En welke spullen vallen wel en niet onder de verzekering? Alpina legt in deze blog alles uit over de inboedelverzekering blikseminslag.

 

Inboedelverzekering blikseminslag

Inboedelverzekering tegen blikseminslag?

Uw inboedelverzekering verzekert in beginsel schade ontstaan door blikseminslagen. Er moet daarbij wel een onderscheid worden gemaakt tussen twee soorten blikseminslagen. Namelijk de directe en de indirecte blikseminslag.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Directe blikseminslag

Een directe blikseminslag is wanneer uw woning en spullen direct door de bliksem getroffen worden. De bliksem slaat direct in en veroorzaakt op deze manier kortsluiting door uw gehele huis. Hierdoor kan de bliksem schade veroorzaken aan alle spullen die aan het stroomnetwerk verbonden zitten. Schades aan televisies, laptops, wifi routers, radio’s en ga zo maar door zijn niet uitgesloten. Maar ook schades aan keukenapparatuur, wasmachines en drogers komen regelmatig voor.

Indirecte blikseminslag

Een indirecte blikseminslag komt voor, wanneer een ander punt aangesloten aan hetzelfde elektriciteitsnetwerk, wordt getroffen door bliksem. Worden uw buren verderop in de straat getroffen door bliksem? Dan kan het zo zijn dat de blikseminslag invloed heeft op de gehele buurt. Wanneer u hierdoor schade ondervindt, heet dit een indirecte blikseminslag.

Verzekeraars vergoeden in de meeste gevallen schade, ondervonden door beide soorten blikseminslag. Heeft u echter schade ondervonden aan spullen die vastzitten aan uw woning? Dan valt deze schade onder de opstalverzekering.

Volledige dekking, lage premie inboedelverzekering blikseminslag

Om uw inboedel zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk dat u de beste verzekering kiest. Zo kunt u zelf bepalen wat voor soort dekking u afsluit. In de basispolis bent u namelijk verzekerd tegen diefstal en brand. En afhankelijk van uw verzekeraar, vallen storm– en bliksemschade hier eveneens onder. Inboedel als laptops en mobiele telefoons vallen doorgaans niet onder de inboedelverzekering, vanwege het hoge risico op schade. Wilt u uw laptop en mobiele telefoon ook laten verzekeren? Dan dient u hier meestal een aanvullende module voor af te sluiten.

De hoogte van uw premie wordt bepaald door de waarde van uw inboedel en uw aanvullende verzekeringen. U kunt zelf bepalen wat de hoogte van uw dekking is. Hoe hoger de gedekte waarde, hoe hoger de premie die u dient te betalen.

Sluit uw inboedelverzekering blikseminslag af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering blikseminslag af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij bieden de meest complete overzichten van inboedelverzekeringen en ondersteunen bij het afsluiten ervan. Altijd tegen de meest scherpe premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering blikseminslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op