Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Valt diefstal uit de garage ook onder de inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat de inboedel in uw woning verzekerd is bij schade en diefstal. Sommige mensen hebben echter ook een garage bij hun woning waarin ze een deel van hun inboedel hebben staan. Stel nou dat er ingebroken wordt en de dieven een auto of dure gereedschapspullen stelen. Is een garage ook meeverzekerd bij een inboedelverzekering? Wij vertellen het u.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken de premie!

inboedelverzekering garage

Diefstal uit de garage: gedekt op de inboedelverzekering?

Als u een inboedelverzekering afsluit, is niet alleen uw woning verzekerd, maar ook eventuele bijgebouwen op hetzelfde adres, zoals een garage of schuur. Als u een garage bij uw woning heeft, is deze dus gewoon meeverzekerd op uw inboedelverzekering. Hetzelfde geldt voor spullen in uw tuin. Onder de basisdekking van een inboedelverzekering vallen meestal waterschade, brandschade, diefstal, inbraak, aanrijding en omvallen van bomen. Diefstal uit uw garage valt dus onder de basisdekking van een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Diefstal inboedelverzekering

Een inboedelverzekering biedt standaard dekking bij diefstal en inbraak. De meeste verzekeraars vergoeden ook de schade die veroorzaakt wordt door de inbraak, bijvoorbeeld als de inbrekers een raam inslaan of een slot kapot maken. Bewaart u kostbare spullen in uw garage? Dan kunt u overwegen om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Onder kostbaarheden verstaan we niet alleen kunst, antiek en dure sieraden, maar ook een moderne laptop, dure muziekinstrumenten en kostbare film- en fotoapparatuur. Een garage wordt niet altijd gebruikt voor het stallen van de auto, maar soms ook voor het bewaren van bijvoorbeeld sportspullen of gereedschapspullen. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden omtrent diefstal van uw verzekeraar. Zo weet u zeker dat de spullen in uw garage goed verzekerd zijn.

Wat moet ik doen bij diefstal uit mijn garage?

Is er ingebroken in uw garage? Het belangrijkste is dat u altijd aangifte van inbraak en diefstal doet bij de politie. Vervolgens kunt u de schade melden bij uw inboedelverzekeraar. Heeft u een inboedelverzekering afgesloten via Alpina? Dan kunt u contact met ons opnemen en helpen wij u verder.

Sluit een inboedelverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Kijk altijd even in de polisvoorwaarden wat uw verzekeraar zegt over de dekking van een garage. Heeft u een passende inboedelverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Kijk ook eens naar een opstalverzekering voor uw woning of een aansprakelijkheidsverzekering. Als u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, kunt u profiteren van pakketkorting. Heeft u nog vragen over een inboedelverzekering? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700.

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen bij een inboedelverzekering.

Bereken nu online de premie van een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op