800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Zijn mijn spullen in de tuin verzekerd onder de inboedelverzekering?

De feestdagen zijn weer achter de rug en de meeste mensen hebben het alweer over de zomer. Lekker barbecueën, met een glas wijn in de tuin of lekker zwemmen. Veel mensen laten in de zomer ook tablets, telefoons en andere waardevolle spullen liggen in de tuin. ‘Ik ben toch maar vijf minuten weg.’ Maar wat als het gestolen wordt? Of u zakt door de tuinstoel heen? Zijn deze spullen dan verzekerd? En wat is er allemaal verzekerd in uw tuin? In dit artikel gaan we in op de inboedelverzekering voor uw tuin. Wat is gedekt en wat niet leest u hieronder.

Wat voor schade dekt de verzekering aan uw tuin

Schade die u aan uw tuin kunt hebben valt onder de inboedel- en opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt schade aan de volgende elementen: Tuinmeubilair, grasmaaiers, een vlaggenstok, was aan de waslijn, een parasol, (vaak ook bomen, struiken en planten) en materialen die opgeslagen zijn in de schuur of een bijgebouw.

Inboedelverzekering tuin

Wat dekt de verzekering niet in uw tuin

De tuin verschilt op een aantal punten met binnenshuis. Zo worden tablets, telefoons, laptops die u op de tuintafel laat liggen omdat u ‘even de was gaat’ halen meestal niet verzekerd. De verzekering geeft hier als reden voor: het risico op ongelukken is buitenshuis groter dan in huis.

De verzekering dekt over het algemeen ook geen gevolgschade door het weer. Denk aan storm. Bij brand zal de verzekering waarschijnlijk wel uitkeren, maar schade door bijvoorbeeld een hagelbui niet. In Nederland wordt namelijk bijna nooit schade aan de inboedel door weersomstandigheden uitgekeerd.

Bij diefstal van planten, struiken en bomen of vandalisme van uw tuin bent u over het algemeen ook niet verzekerd. Bij diefstal uit uw schuur ligt dit vaak anders. Dat wordt vaak wel vergoed, maar er is bijna altijd de eis dat er sporen van braak moeten zijn als bewijs van de diefstal.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat moet u doen als u schade oploopt

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om voldoende foto’s te maken van de schade die u hebt opgelopen. Breng daarna zoveel mogelijk spullen in veiligheid en dien de opgelopen schade direct in.

Omdat een tuin vaak een redelijk open plek is stellen de meeste verzekeraars veel eisen voordat ze overgaan tot uitkeren. Zo heeft u al kunnen lezen dat niet alles zomaar vergoed wordt door de verzekeraar. Kijk altijd goed naar de polis en de voorwaarden die u heeft zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Niet elke verzekering heeft standaard de tuin meeverzekerd. Ook is het zo dat niet iedere verzekering onbeperkt uitkeert bij schade aan uw tuin. Soms hebben ze een maximum gesteld per schadegeval dat u uitgekeerd krijgt.

Meer informatie over een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wilt u een inboedelverzekering voor uw tuin afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken direct de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op