800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik inboedel & opstal aansprakelijkheidsverzekeringen makkelijk vergelijken?

Vele verzekeringsmaatschappijen bieden een woonhuispakket aan. U kunt kiezen om daar verschillende onderdelen wel of niet aan toe te voegen. Voorbeelden van deze onderdelen zijn opstal, inboedel, aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

Niet alle verzekeringen zijn hetzelfde. Verschillen zitten in de dekking, de premie en de verdere voorwaarden van de verzekering.

Inboedelverzekering eigen risico

Hoe zit het met eigen risico?

Als de premie van de inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering bij aanbieder 1 hoger is dan bij aanbieder 2, dan betekent dat niet automatisch dat de verzekering van aanbieder 1 beter is. Daarnaast kan de verzekering van aanbieder 2 u qua premie (lager) aanspreken, maar misschien is er bij deze aanbieder sprake van een veel hoger eigen risico ten opzichte van aanbieder 1. Het is van uw persoonlijke en financiële situatie afhankelijk welke dekking het meest passend voor u is.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verzekeringsmaatschappijen bieden niet voor alle soorten schades dekking: bepaalde zaken kunnen uitgesloten zijn van dekking. Het is goed om dit te vergelijken. Bij uitgesloten schades kunt u denken aan schades die ontstaan zijn uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. De uitsluitingen staan altijd beschreven in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. De uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de aangeboden premie.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van verschillende aanbieders?

Informeer uzelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat u een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat uw wensen zijn. U kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Op onze website kunt u de premie van de opstal- en inboedelverzekering berekenen. Hiervoor zijn uiteraard enkele gegevens benodigd. Mocht u hier liever over spreken met onze medewerkers, dan kan dit uiteraard ook altijd mogelijk.

Mocht u daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan altijd eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor u. Bij dergelijke bijzonderheden hebben de meeste verzekeraars geen mogelijkheden om u te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende. Via Alpina is dit nu nog niet mogelijk via de website, maar wel telefonisch.

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op