800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Wat valt er onder inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alle zaken (spullen) die niet vastzitten aan uw huis. Dit zijn alle spullen die u mee kunt nemen wanneer u gaat verhuizen. Dit kunnen spullen zijn als gordijnen, meubels en sieraden. Heeft u kliklaminaat en kunt u dit meenemen? Dan valt dit eveneens onder de inboedelverzekering. Is uw vloer vastgenageld of gelijmd? Dan wordt deze vloer niet gedekt door de inboedelverzekering. Ook zaken rondom uw huis (tuinmeubilair) zijn meestal meeverzekerd bij een inboedelverzekering.

In welke gevallen betaalt een inboedelverzekering uit?

Tegenwoordig bieden verzekeraars meerdere soorten inboedelverzekeringen aan. Wat u vergoed krijgt, is dan ook afhankelijk van welke verzekering u heeft afgesloten. Bij een brandverzekering wordt alleen schade vergoed die het resultaat is van brand. Vaak kunt u hierbij wel andere risico’s toevoegen aan hetzelfde pakket: denk aan inbraak.

Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen te noemen: de uitgebreide verzekering, de extra uitgebreide verzekering en de Allrisk verzekering. Met een uitgebreide verzekering wordt alles vergoed bij schade ontstaan door de onder alinea twee genoemde oorzaken: brandschade, schade door storm enzovoorts.

De extra uitgebreide verzekering biedt extra dekking op de uitgebreide verzekering. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn die ontstaan is door neerslag die via de openbare weg/de eerste verdieping uw huis binnenstroomt.

Als u een Allrisk verzekering afsluit, bent u vrijwel voor alle soorten schade verzekerd. Het enige wat hier definitief buiten valt, is schade ontstaan door natuurrampen (denk aan orkanen of doorgebroken dijken), oorlogsschade en kernrampen (molest). Waarom vallen deze categorieën buiten iedere dekking? Stelt u zich eens voor dat een volledige stad, waarbij veel inwoners een inboedelverzekering hebben, wordt afgebroken door een orkaan. Deze situatie is voor verzekeraars niet werkzaam: zij zouden failliet gaan door deze ramp.

En wilt u kostbare kunstwerken laten verzekeren? Dan is het verstandig om na te gaan bij uw verzekeraar of ze vallen onder de inboedelverzekering. Het kan namelijk zijn dat kunstwerken hier niet onder vallen of maar tot een bepaald bedrag verzekerd zijn. In dit geval kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering.

In welke gevallen is een inboedelverzekering handig?

Wanneer u een eigen huis heeft of in een appartement woont, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Doe je dit namelijk niet en krijgt u onverwachte schade aan uw spullen? Dan zijn de kosten voor u. Dit is wellicht geen probleem als uw stofzuiger kapot gaat. Maar als u uw gehele inboedel verliest, door brandschade, loopt het al flink in de kosten. Denk goed na of u een inboedelverzekering afsluit of niet.

Inboedelverzekering afsluiten bij Alpina? Wij staan klaar!

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op