Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke rechtsbijstandverzekering moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste verzekering kan soms wat overweldigend zijn. Vooral als u de verzekering helemaal zelf kunt samenstellen. Dit is het geval bij een rechtsbijstandverzekering. U kunt zelf kiezen welke modules u aanzet en waarvoor u verzekerd wilt zijn. Weet u niet zo goed welke rechtsbijstandverzekering u moet kiezen? Wij helpen u graag bij het maken van de keuze!

 

welke rechtsbijstandverzekering

Kies dekkingen die passen bij uw persoonlijke situatie

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke rechtsbijstandverzekering ze nou moeten kiezen. Het belangrijkste bij het samenstellen van uw rechtsbijstandverzekering, is dat u modules kiest die bij uw persoonlijke situatie passen. Natuurlijk kunt u nooit van te voren weten in wat voor juridisch conflict u terechtkomt. Daarom moet u goed bedenken in welke situaties u goed verzekerd zou willen zijn. Wanneer is juridische hulp voor u echt onmisbaar? Daarnaast kunt u kijken of er een overlap is met andere verzekeringen die u heeft lopen. Heeft u bijvoorbeeld al rechtsbijstand meeverzekerd bij uw autoverzekering? Dan hoeft u de module Verkeer niet aan te zetten.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekkingen zijn er voor een rechtsbijstandverzekering?

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw rechtsbijstandverzekering. Dit worden ook wel modules genoemd. Er zijn in totaal vier modules, namelijk Consument & Wonen, Inkomen, Verkeer en Fiscaal Recht & Vermogen. We lichten ze even toe.

Consument & Wonen

De module Consument & Wonen zorgt ervoor dat u verzekerd bent van rechtshulp bij conflicten over consumentenzaken. U kunt hierbij denken aan conflicten over aankopen (zowel online als offline aankopen), bijvoorbeeld over de levertijd van een product of wanneer u een aankoop wilt terugdraaien. Ook problemen met een leverancier van energie, telefoon of internet zijn hiermee verzekerd. Daarnaast kunt u denken aan conflicten met familieleden of de buren. Ook geschillen omtrent uw woning vallen onder deze module. Bijvoorbeeld geschillen over de koop of verkoop van een woning, de huur, het onderhoud, een verbouwing of schade aan uw woning.

Inkomen

De module Inkomen biedt juridische bijstand bij arbeidsconflicten. Bijvoorbeeld wanneer u ontslagen wordt, maar dit in uw ogen onrechtmatig is. Of wanneer er een conflict ontstaat omtrent zwangerschapsverlof, ziekteverlof, pensioen of de hoogte van uw uitkering bij het UWV. In het geval van een arbeidsconflict biedt een rechtsbijstandverzekering hulp, zowel in de vorm van mediation als hulp bij een rechtszaak.

Verkeer

Met de module Verkeer bent u verzekerd voor conflicten in het verkeer. Hierbij hoeft u niet perse een motorvoertuig te besturen. Ook als voetganger of fietser bent u verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer u wordt aangereden en iemand letsel of schade aan u of uw voertuig veroorzaakt. Soms ontstaat er na een verkeersongeval een conflict over wie de schuldige partij is. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp bij het verdedigen van uw onschuld en het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Ook helpt uw verzekeraar u bij het verhalen van schade op de tegenpartij.

Fiscaal Recht en Vermogen

Tot slot is er de module Fiscaal Recht & Vermogen. Onder deze module vallen alle conflicten die gaan over uw vermogen. Hierbij kunt u denken aan conflicten over geld en beleggingen, geschillen met bijvoorbeeld de Belastingdienst en conflicten over de (ver)koop, (ver)huur of (ver)bouw van een vakantiewoning.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af via Alpina.nl!

Hebben we u een beetje geholpen met het bepalen welke rechtsbijstandverzekering u moet kiezen? Dan kunt u via onze online vergelijkingstool gemakkelijk verschillende verzekeraars, premies en polisvoorwaarden met elkaar vergelijken. Zodra u een paar persoonlijke gegevens, zoals uw postcode en gezinssamenstelling, heeft ingevuld, kunt u de modules selecteren die u aan wilt zetten. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle rechtsbijstandverzekeringen die aan uw criteria voldoen. Heeft u de beste rechtsbijstandverzekering gevonden? Dan kunt u die snel een eenvoudig afsluiten! Met vragen kunt u ons altijd bellen, op telefoonnummer 088 – 6883700 of een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op