Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is heel persoonlijk en hangt af van uw persoonlijke wensen rondom uw uitvaart. Wat is voor u de beste uitvaartverzekering? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet u eerst weten welke soorten uitvaartverzekeringen er zijn. Er zijn diverse soorten uitvaartverzekeringen en elke vorm heeft weer zijn voor- en nadelen.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Er zijn een aantal verzekeraars in Nederland waar u een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Als u diverse uitvaartverzekeringen gaat vergelijken kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Hieronder een aantal punten waar u op kunt letten om zo de beste uitvaartverzekering voor uw situatie af te sluiten.

Welk soort verzekering

Vooraf is het goed om te bepalen voor welke vorm uitvaartverzekering u kiest. Zo is er een natura- of een kapitaalverzekering.

Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering is een verzekering op basis van dienstverlening. De uitvaart wordt geregeld zoals het in de polis vermeld staat. Een aantal standaard diensten zijn hierbij verzekerd, zoals  de aanschaf van de grafkist en grafsteen, het werk van de uitvaartverzorger en de rouwauto.  Het voordeel is dat het grootste deel van het werk uit handen wordt genomen door de uitvaartverzorger. Het nadeel is dat de nabestaanden vast zitten aan bepaalde standaard diensten en dat aanvullende wensen niet wordt vergoed.

Kapitaalverzekering
Met een kapitaalverzekering komt er een bepaald bedrag vrij op het moment van overlijden. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden de diensten bekostigen die geregeld moeten worden voor de uitvaart. Bij dit type uitvaartverzekering is er dus meer flexibiliteit ten opzichte van de naturaverzekering. Aan de andere kant moet bij de kapitaalverzekering alles zelf worden geregeld. Het een is dus niet beter dan het ander. Het ligt er aan wat bij u en uw nabestaanden past.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Gemakkelijk een uitvaartverzekering afsluiten

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste hoe gemakkelijk u de informatie vind op de website. Zijn de tarieven transparant en zijn de polisvoorwaarden duidelijk? Wat gaat er gebeuren na het overlijden? Geeft de verzekeraar duidelijkheid over de werkwijze?

Klantenservice van de uitvaartverzekeraar

Op het moment van overlijden is er veel contact tussen de verzekeraar en de nabestaanden. Goed klantcontact is dan ook heel belangrijk. Hoe snel en deskundig is de klantenservice van de verzekeraar? Dit zijn allemaal zaken die meetellen in de keuze voor een uitvaartverzekering.

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Wat de beste uitvaartverzekering voor u is, hangt heel erg af van uw eigen wensen. Wilt u de nabestaanden ontzorgen zodat zij in deze periode niet voor allerlei moeilijke keuzes komen te staan? Dan is de naturaverzekering de beste uitvaartverzekering voor u. Gaat uw voorkeur uit naar een flexibele verzekering waarbij de nabestaanden zelf de uitvaart kunnen vormgeven? Dan past de kaptiaalverzekering het beste bij u. Daarbij is het ook belangrijk om vooraf te bepalen of u een begrafenis of crematie wenst. De maandelijkse premie voor een crematie liggen namelijk lager dan voor een begrafenis. Een crematie is over het algemeen goedkoper dan een begrafenis.

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, al is het wel heel verstandig. Op het moment dat u geen uitvaartverzekering afsluit, worden de kosten van uw uitvaart op uw nabestaanden verhaald. U staat er misschien niet direct bij stil, maar een uitvaart kost al snel tussen de € 7000 en € 10.000. U wilt uw nabestaanden natuurlijk niet met deze kosten belasten. Lees hier meer over de kosten van een crematie als je niet verzekerd bent.

Ook op hogere leeftijd kunt u nog een uitvaartverzekering afsluiten. De premies zullen dan logischerwijs hoger zijn, dan wanneer u op jongere leeftijd een verzekering afsluit.

Lees ook:

Wat kost een crematie als niet verzekerd bent?

Wat gebeurt er als ik geen uitvaartverzekering hebt?

 

Wilt u een afspraak voor advies op maat?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op