800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe wordt de premie van een WGA hiaat verzekering bepaald?

Een WGA hiaat verzekering kennen we ook wel als een WGA-gatverzekering of WGA-aanvullingsverzekering. Als werkgever kunt u een WGA hiaat verzekering afsluiten om inkomensverlies van uw werknemers bij langdurige arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk te beperken. Zo geeft u uw medewerkers meer financiële zekerheid op het moment dat ze arbeidsongeschikt raken en langere tijd niet kunnen werken. Een WGA hiaat verzekering wordt daarom gezien als een goede secundaire arbeidsvoorwaarde en een teken van goed leiderschap. Het afsluiten van een WGA hiaatverzekering is echter niet verplicht. U kiest dus zelf of u een dergelijke verzekering afsluit of niet. Benieuwd wat u aan premie betaalt voor een WGA hiaat verzekering? Op Alpina.nl leggen we u hoe de kosten voor een WGA verzekering worden berekend.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering premie thermometer

Premiebepalende factoren

Bij het berekenen van de premie voor een WGA hiaat verzekering krijgt een verzekeraar naar een aantal factoren, zoals:

  • Het soort bedrijf dat u heeft
  • De leeftijd van uw werknemers
  • De lonen van uw werknemers
  • Het aantal werknemers dat al eerder arbeidsongeschikt is geweest

Aan de hand van deze informatie bepaalt de verzekeraar de hoogte van de premie. De verzekeringspremie is daarom voor elke organisatie anders.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Premie WGA hiaat verzekering is fiscaal aftrekbaar

De premie van een WGA hiaat verzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Een WGA hiaat verzekering hoeft echter helemaal niet duur te zijn. De premie van een WGA hiaatverzekering is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Wilt u een WGA hiaat verzekering wel aanbieden, maar kunt u het niet betalen? Dat kunt u er ook voor kiezen om (een deel van) de premie in te houden op het loon van uw medewerker.

Vraag direct een offerte voor een WGA hiaat verzekering aan op Alpina.nl!

Benieuwd naar de premie van een WGA hiaat verzekering voor uw medewerkers? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan op Alpina.nl. Op basis van een aantal gegevens over uw organisatie en medewerkers kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. In de offerte krijgt u een indicatie van de verzekeringspremie te zien. U kunt het aanbod vervolgens zelf vergelijken op prijs en inhoud.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3712. Een vraag stellen via de chat, WhatsApp of Messenger is ook mogelijk.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op