Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik een WIA verzekering afsluiten voor mijn werknemer?

Ja, als werkgever kunt u een WIA verzekering afsluiten voor uw werknemer. Als een werknemer arbeidsongeschikt is, moet u als werkgever twee jaar het loon van uw werknemer doorbetalen. Als de werknemer na twee jaar nog steeds arbeidsongeschikt is, komt hij in de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) terecht. Hij krijgt dan een WIA-uitkering van het UWV. Afhankelijk van het type uitkering kan het inkomen van uw werknemer flink dalen. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u een WIA verzekering afsluiten. Een WIA verzekering is een aanvulling op de WIA-uitkering. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u er meer over.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

WIA verzekering werknemer zieke vrouw

Waarom een WIA verzekering voor uw werknemers?

Het afsluiten van een WIA  verzekering is niet verplicht. Toch heeft een WIA verzekering voor uw werknemer verschillende voordelen. Het is namelijk een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkeringen. Met een WIA verzekering geeft u uw werknemers meer financiële zekerheid op het moment dat zij langdurig arbeidsongeschikt raken. Het afsluiten van een WIA verzekering maakt u een aantrekkelijke werkgever. Voor een werknemer is het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Bovendien wordt het veel gezien als een teken van goed werkgeverschap.

Andere voordelen van een WIA verzekering:

  • Het inkomen van uw werknemer wordt aangevuld, afhankelijk van het type uitkering
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van uw werknemer
  • Een WIA verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • Een WIA verzekering is voor uw werknemers een goede secundaire voorwaarde en staat bekend als een teken van goed werkgeverschap
  • De premie van een WIA verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

WIA verzekering collectief afsluiten

U kunt een WIA verzekering collectief aanbieden aan uw werknemers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Hoewel een WIA verzekering niet wettelijke verplicht is, is in sommige cao’s toch vastgelegd dat deze moet worden afgesloten. Controleer dit daarom altijd even in uw cao.

Sluit direct een WIA verzekering af op Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WIA verzekering aanvragen. Zo weet u precies wat u straks aan premie kwijt bent. Goed om te weten is dat de premie van een WIA verzekering fiscaal aftrekbaar is. U kunt de premie aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting.

Heeft u nog vragen over het aanvragen van een offerte of het afsluiten van een WIA verzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op