800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
bier tappen

Verzekeringen voor horecaondernemers

Het is van essentieel belang om de juiste verzekeringsoplossingen te hebben die jouw bedrijf beschermen.

Neem contact op voor advies op maat

Hulp van onze experts

Breed aanbod

Lage premies

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Zelfstandige ondernemers in de horeca staan elke dag voor uitdagingen die specifiek zijn voor hun branche. Of je nu een restaurant, café of cateringbedrijf runt, er zijn altijd risico’s die op de loer liggen. Denk aan brand, diefstal, aansprakelijkheid en andere onverwachte gebeurtenissen.

Het is van essentieel belang om de juiste verzekeringsoplossingen te hebben die jouw bedrijf beschermen. In deze tekst gaan we de belangrijkste verzekeringsmogelijkheden bespreken die specifiek zijn ontworpen om jou, als ondernemer in de horeca, te helpen jouw bedrijf te beschermen en succesvol te blijven.

Laten we eens kijken hoe de juiste verzekering jouw gemoedsrust kan vergroten en jouw bedrijf kan laten floreren.

Welke risico’s loop je als horecaondernemer?

Als horecaondernemer loop je verschillende risico’s die jouw bedrijf kunnen beïnvloeden. Een van de meest voor de hand liggende risico’s is brandgevaar, vooral in keukens en eetgelegenheden.

Daarnaast is aansprakelijkheid een belangrijke zorg, aangezien gasten kunnen uitglijden of zich verwonden, wat tot claims kan leiden. Diefstal en inbraak zijn ook risico’s, vooral als jouw horecabedrijf kostbare apparatuur en voorraden heeft.

Bovendien kan onverwachte schade aan eigendommen, zoals waterschade, jouw bedrijf financieel schaden.

Het is dus essentieel om je bewust te zijn van deze risico’s en passende verzekeringsmaatregelen te nemen om jezelf en je bedrijf te beschermen.

Top 5 verzekeringen voor horeca ondernemers

Voor horecaondernemers zijn er verschillende verzekeringen die van groot belang kunnen zijn. Hier is een top 5 van handige verzekeringen, elk met hun eigen redenen:

1. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven dekt schadeclaims als een gast of medewerker gewond raakt of schade oploopt in jouw horecabedrijf. Denk aan situaties zoals een gast die uitglijdt over gemorst water of een serveerster die hete koffie morst op een klant. Het beschermt jouw bedrijf tegen financiële gevolgen van aansprakelijkheidsclaims.

2. Inventaris- en goederenverzekering

Een inventaris- en goederenverzekering dekt schade aan de inventaris en apparatuur in jouw horecabedrijf als gevolg van brand, diefstal, wateroverlast of andere onverwachte gebeurtenissen. Hiermee kun je de kosten van vervanging of reparatie dekken, wat essentieel is om jouw bedrijf draaiende te houden.

3. Bedrijfsschadeverzekering

Wanneer jouw horecabedrijf door een gedekte gebeurtenis, zoals brand, tijdelijk moet sluiten, kan dit leiden tot verlies van inkomsten en extra kosten. Een bedrijfsschadeverzekering helpt bij het compenseren van deze financiële verliezen en zorgt ervoor dat je de lopende kosten kunt blijven dekken.

4. Verzuimverzekering

In de horeca kan personeelsverzuim een grote impact hebben op de operationele continuïteit. Een verzuimverzekering dekt de kosten van loonbetalingen aan zieke of arbeidsongeschikte werknemers, waardoor je financiële stabiliteit behoudt, zelfs als je personeel niet kan werken.

5. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zelfstandig horecaondernemer ben jij de spil van jouw bedrijf. Als je om welke reden dan ook arbeidsongeschikt raakt, kan dit ernstige financiële gevolgen hebben. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voorziet in een uitkering die jouw inkomen vervangt als je niet kunt werken, waardoor je jouw levensonderhoud kunt blijven bekostigen.

Advies op maat

Het hebben van de juiste verzekeringen kan horecaondernemers helpen om financiële stabiliteit te behouden en zich te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen die hun bedrijfsvoering kunnen verstoren.

Het is altijd aan te raden om met een verzekeringsadviseur te spreken om de juiste dekking voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Onze zakelijk adviseurs helpen je graag met al je vragen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op