800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een cyberverzekering afsluiten?

Cybercriminaliteit is op dit moment een zeer snel groeiende vorm van criminaliteit. Iedereen heeft te maken met de technologische vooruitgang. Een cyberverzekering biedt hulp als u slachtoffer bent van cybercriminaliteit. Het afsluiten van een cyberverzekering is vanuit de wet niet verplicht, maar zeker wel aan te raden. Door de grote toename van het digitale verkeer blijft het gevaar van cybercriminaliteit de komende jaren aanwezig. Via www.alpina.nl kunt u zowel een cyberverzekering voor bedrijven als een cyberverzekering voor particulieren afsluiten.

Cyberverzekering bedrijven

Cyberaanvallen vinden helaas dagelijks plaats. Toch blijkt dat veel particulieren en bedrijven onvoldoende zijn voorbereid en niet voldoende letten op het online gedrag van medewerkers. Voor bedrijven kan een cyberaanval zorgen voor verschillende gevaren, zoals: diefstal van gegevens, het tijdelijk niet bereikbaar zijn via de website, hoge kosten en imagoschade. Met een cyberverzekering voor bedrijven dekt wettelijke aansprakelijkheid, bedrijfsschade, kosten van crisismanagement en de eigen schade.

Cyberverzekering particulieren

Net als voor bedrijven is het ook mogelijk om een cyberverzekering voor particulieren af te sluiten, een zogenoemde CyberCarePolis. Onder de dekking vallen alle inwonende gezinsleden. Uitwonende sturende kinderen, jonger dan 27 jaar, zijn ook meeverzekerd. Wanneer u een particuliere cyberverzekering afsluit, is er alleen dekking voor schade die u als particulier lijdt.

Bereken direct de premie van een cyberverzekering voor particulieren

cyberverzekering-particulier

Online een cyberverzekering afsluiten

Het aanvragen van een cyberverzekering kan gemakkelijk en snel online. Er zit echter een verschil in het aanvragen van een cyberverzekering voor bedrijven en het aanvragen van een particuliere cyberverzekering. Hieronder leggen we kort uit hoe het afsluiten van een cyberverzekering in z’n werk gaat.

Cyberverzekering bedrijven

Na het beantwoorden van een aantal bedrijfsgerelateerde vragen en het invullen van enkele zakelijke gegevens, krijgt u een premievoorstel te zien. U kunt ervoor kiezen om dit voorstel via de mail te ontvangen. Ook is het mogelijk om desgewenst de verzekering direct aanvragen.

Een cyberverzekering voor bedrijven afsluiten

Particuliere cyberverzekering

Maakt u online een berekening voor een particuliere cyberverzekering, dan krijgt u online het premievoorstel te zien. Hierna vult u enkele persoonsgegevens in. U ontvangt van ons een e-mail met een aanvraagformulier. Dit aanvraagformulier dient u aan ons, per mail, te retourneren. Na ontvangst van uw aanvraagformulier gaan we de verzekering aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij. De daadwerkelijke dekking gaat in na akkoord van de verzekeringsmaatschappij.

Een cyberverzekering voor particulieren afsluiten

Wat is er verzekerd?

 • Hulpverlening (24/7)
 • Computerhulp
 • Onderzoekskosten naar de oorzaak en omvang van het incident
 • Hulp bij identiteitsfraude
 • Hulp bij verwijderen van negatieve online berichten en het herstellen van de reputatie
 • Vergoeding van kosten bij identiteitsfraude en inbreuk op privacy (inclusief kosten van verweer)
 • Schadevergoeding bij verlies van geld op rekening

Wat is er niet verzekerd? (uitsluitingen)

Er zijn een aantal zaken standaard uitgesloten van dekking bij een cyberverzekering voor zowel bedrijven als particulieren, zoals:

 • Het met opzet veroorzaken van schade
 • Bij het plegen van fraude
 • Als de schade ontstaat door data die u illegaal verkregen heeft
 • Schade door oorlog, plundering en overheidshandelingen

Daarnaast zijn onderstaande zaken niet verzekerd met een cyberverzekering:

 • Schade die voorafgaand aan de ingangsdatum heeft plaatsgevonden
 • Ontstane schade waarvan een medeverzekerde een verdachte, de dader of medepleger is.
 • Schade als gevolg van het ontbreken van passende beveiligingsmaatregelen.

In veel gevallen heeft u bij een cyberverzekering een eigen risico. Het eigen risico is het deel van de schade dat u, iedere keer als u schade heeft, zelf moet betalen. Hoe hoog dit eigen risico is, kunt u vinden in de polisvoorwaarden.

Heeft u vragen over het afsluiten van een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Hoe werken wij?

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon. Dat houdt in dat we geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan welke maatschappij dan ook. En dat is een groot voordeel voor u. We zijn namelijk altijd op zoek naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Bereken direct de premie van een cyberverzekering voor particulieren!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op