800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Verzuimverzekering berekenen vergaderruimte

Verzuimverzekering berekenen

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Overweegt u om een verzuimverzekering af te sluiten? Met een verzuimverzekering bent u gedekt voor de financiële risico’s van verzuim, oftewel zieke medewerkers. Zieke medewerkers brengen namelijk veel kosten met zich mee. Als werkgever moet u niet alleen de eerste 2 jaar het loon door betalen, maar u krijgt misschien ook te maken met omzetverlies, kosten voor vervangend personeel en re-integratie kosten. Helaas is ziekteverzuim lastig aan te pakken, en blijft het altijd een risico. Daarom is het verstandig om uw onderneming goed te verzekeren.

Bj de meeste verzekeringen kunt u direct online de premie berekenen. Het afsluiten van een verzuimverzekering is echter maatwerk, omdat de premie voor elke organisatie verschillend is. Daarom kunt u op Alpina.nl geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo wordt het berekenen van de premie u uit handen genomen.

Hoe wordt de premie van een verzuimverzekering berekend?

Om de premie te berekenen gebruikt een verzekeraar een premie percentage. De premie voor een verzuimverzekering kan berekend worden door dit premie percentage te vermenigvuldigen met de totale loonkosten. De premie ligt gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. De hoogte van het premie percentage is afhankelijk van verschillende factoren.

Welke factoren hebben invloed op de premie van een verzuimverzekering?

De hoogte van het premie percentage is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De samenstelling van uw personeel (leeftijd, aantal parttimers etc.)
  • De sector of branche waarin u werkt
  • De verzuimcijfers van de afgelopen 3 jaar

Kosten zieke medewerker

Veel mensen weten niet goed hoeveel een zieke medewerker kost. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een zieke medewerker anderhalf keer meer kost dan de meeste organisaties denken. Als uw werknemer ziek is, krijgt u te maken met verschillende kostenposten. De grootste kostenpost is het doorbetalen van het loon. Als werkgever bent u namelijk verplicht om het loon van uw werknemer 2 jaar door te betalen bij ziekte. Dit noemen we ook wel loonbetalingsverplichting. Wettelijk gezien krijgt een werknemer minimaal 70% van het brutoloon. Als uw bedrijf zich heeft aangesloten bij een CAO kan dit nog verschillen. In veel CAO’s is vastgelegd dat de zieke werknemer in het 1e jaar 100% van het brutoloon ontvangt en in het 2e jaar 70%.

Naast de loonbetalingsverplichting krijgt u te maken met een aantal andere kosten, zoals kosten voor verzuimbegeleiding, vervangend personeel, kosten doordat u misschien omzet misloopt en kosten wanneer de werknemer gaat re-integreren. Het Centraal Planbureau heeft een voorbeeld gemaakt van de kostenposten per dag voor een zieke werknemer. Hierbij zijn ze uitgegaan van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van €36.500.

Bron: Centraal Planbureau
Kosten per dag
Doorbetaling van het loon €153
Kosten vervangend personeel €146
Productieverlies €43
Kosten arbodienstverlening €60
Verzuimbegeleiding €7,50
Totale kosten €410 per dag

Vraag direct een offerte aan via Alpina!

Met onze online tool kunt u in een paar minuten een offerte voor een verzuimverzekering aanvragen. We hebben enkel een aantal gegevens over uw bedrijf nodig. In de offerte staat een overzicht van de verschillende verzekeringen. Zo kunt u makkelijk en snel de premie voor een verzuimverzekering vergelijken. Ook leggen we u in de offerte uit op welke dekking u kunt rekenen.

Heeft u tijdens of na het berekenen nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten denken graag met u mee en kunnen al u vragen beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op