800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een offerte voor een verzuimverzekering aanvragen?

Als een van uw werknemers ziek wordt, heeft u als werkgever bepaalde verplichtingen. Zo moet u het loon van de werknemer de eerste 2 jaar doorbetalen, ook wel loondoorbetalingsverplichting genoemd. U kunt uzelf hiervoor verzekeren door een verzuimverzekering af te sluiten. Met een verzuimverzekering bent u verzekerd voor de kosten wanneer uw medewerkers ziek worden. De kosten voor een verzuimverzekering zijn voor iedere organisatie anders. Benieuwd wat een verzuimverzekering voor uw bedrijf kost? Op Alpina.nl kunt u direct een vrijblijvende offerte voor een verzuimverzekering aanvragen. In dit artikel leggen we u uit hoe het aanvragen van een offerte in zijn werk gaat.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Offerte verzuimverzekering aanvragen zieke man

Wat staat er in een offerte?

Het aanvragen van een offerte voor een verzuimverzekering hoeft niet ingewikkeld te zijn. Om u een goede offerte te kunnen geven, hebben we een aantal gegevens over uw bedrijf en uw personeel nodig. Aan de hand hiervan krijgt u van ons een offerte met verschillende verzekeringen. Zo kunt u eenvoudig zelf de premies vergelijken. Als u nog vragen heeft, staan onze verzekeringsspecialisten staan voor u klaar om de offerte toe te lichten.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Hoe worden de kosten bepaald?

De kosten voor een verzuimverzekerd worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Om de premie te berekenen gebruikt een verzekeraar een premie percentage. De premie voor een verzuimverzekering kan berekend worden door dit premie percentage te vermenigvuldigen met de totale loonkosten van uw bedrijf. De premie ligt gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. De hoogte van het percentage is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De samenstelling van uw personeel (leeftijd, aantal parttimers etc.)
  • De sector of branche waarin u werkt
  • De verzuimcijfers van de afgelopen 3 jaar

Direct een offerte aanvragen via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte voor een verzuimverzekering aanvragen. Hiervoor vult u een aantal gegevens over uw bedrijf en uw personeel in, zodat wij een nauwkeurige offerte voor u kunnen opstellen.

Elk jaar wordt de premie opnieuw bekeken. Hierbij wordt er gekeken naar of de bedrijfsgegevens zijn veranderd en of er personeelswisselingen zijn geweest, waardoor de leeftijdsopbouw is veranderd. Daarnaast wordt er gekeken naar de verhouding tussen hoeveel er het afgelopen jaar is uitgekeerd en hoeveel premie er betaald is. Hierbij wordt er ook gelet op het verzuim van de afgelopen drie jaar en naar de premie. Bepaalde structurele veranderingen in een sector kunnen soms leiden tot een aanpassing

Heeft u nog vragen over (het aanvragen van) uw offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten denken graag met u mee en kunnen al u vragen beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op