Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Goedkoopste verzuimverzekering vergaderruimte

Goedkoopste verzuimverzekering

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Als uw medewerkers door ziekte niet kunnen werken, bent u als werkgever verplicht om de eerste 2 jaar het loon door te betalen. Wanneer uw medewerker langdurig ziek is kunnen deze kosten flink oplopen. Om uzelf hiertegen te beschermen kunt u een verzuimverzekering afsluiten. We krijgen vraag de vraag wat nou eigenlijk de goedkoopste verzuimverzekering is. De goedkoopste verzekering heeft echter niet altijd de beste dekking. Bij Alpina gaan we op zoek naar de goedkoopste verzuimverzekering tegen de beste voorwaarden. Aan de hand van een aantal gegevens over uw organisatie kunnen we een nauwkeurige offerte uitbrengen, zodat u zelf eenvoudig kunt vergelijken.

Wat kost een verzuimverzekering?

Natuurlijk is elk bedrijf anders. De kosten voor een verzuimverzekering verschillen daarom per bedrijf. Wat voor u de goedkoopste verzuimverzekering is, hoeft voor een ander bedrijf niet hetzelfde te zijn. Om de premie voor een verzuimverzekering te berekenen gebruikt de verzekeraar een premie percentage. De premie kan berekend worden door dit premie percentage te vermenigvuldigen met de totale loonkosten. De premie ligt gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. De hoogte van het percentage is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De samenstelling van uw personeel (leeftijd, aantal parttimers etc.)
  • De sector of branche waarin u werkt
  • De verzuimcijfers van de afgelopen 3 jaar

Elk jaar wordt de premie opnieuw bekeken. Hierbij wordt er gekeken naar of de bedrijfsgegevens zijn veranderd en of er personeelswisselingen zijn geweest, waardoor misschien de leeftijdsopbouw is veranderd. Daarnaast wordt er gekeken naar de verhouding tussen hoeveel er het afgelopen jaar is uitgekeerd en hoeveel premie er betaald is. Hierbij wordt er ook gelet op het verzuim van de afgelopen drie jaar en naar de premie. Bepaalde structurele veranderingen in een sector kunnen soms leiden tot een aanpassing. De kosten voor een verzuimverzekering kunnen daardoor veranderen.

Gaat een goedkope verzuimverzekering ten koste van de dekking?

Bij het vinden van de beste én goedkoopste verzuimverzekering is het belangrijk dat u niet enkel naar de prijs, maar ook naar de dekking kijkt. De dekking van een verzuimverzekering kan namelijk per verzekeraar verschillen. Onder de dekking een verzuimverzekering vallen in ieder geval de kosten van loondoorbetaling van een zieke medewerker voor de eerste twee jaar. Bij een zieke werknemer komen echter nog meer kosten kijken, want uw werknemer gaat na het verzuim waarschijnlijk weer bij u aan de slag. Daarom vallen de volgende kosten bij sommige verzekeraars ook onder de dekking van een verzuimverzekering:

  • De werkgeverslasten
  • De verzuimbegeleiding
  • De re-integratie

De dekking kan echter per verzekeraar verschillen. Het kan daarom ook zo zijn dat u om deze kosten te verzekeren een aparte dekking moet afsluiten. Als u een offerte aanvraagt, kunt u direct de dekking van de verzekeraars controleren. U kunt dit ook terugvinden in de polisvoorwaarden van de desbetreffende verzekeraar.

Goedkoopste verzuimverzekering vindt u door te vergelijken

Verzuimverzekeringen zijn er in verschillende vormen, want geen twee bedrijven zijn hetzelfde. Wat voor een collega-ondernemer de juiste verzuimverzekering is, is voor u misschien niet hetzelfde. Daarom is het belangrijk om vooraf een verzuimverzekering te vergelijken. Er zijn verschillende aanbieders op de markt, elk met een ander aanbod. Zowel de premies als de voorwaarden van de verzekering kunnen onderling sterk verschillen.

Wanneer u op zoek bent naar een verzuimverzekering, is het belangrijk om de verschillende polissen te vergelijken om de verzekering te vinden die het beste bij uw behoeften past. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de dekking en de voorwaarden die de verzekeraar stelt. Soms kiezen ondernemers de goedkoopste verzuimverzekering die ze kunnen vinden, zonder goed naar de dekking te kijken. Misschien is uw onderneming met de goedkoopste verzuimverzekering niet zo goed verzekerd bij ziekteverzuim als u zou willen. Zeker bij een verzuimverzekering is de dekking belangrijk, zodat u goed verzekerd bent tegen de (vaak grote) financiële gevolgen van het verzuim van werknemers, vooral als zij langdurig ziek zijn.

Vraag direct een offerte aan via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een offerte aanvragen voor een verzuimverzekering. Hiervoor hebben we alleen een aantal gegevens over uw bedrijf en uw personeel nodig, zodat wij een nauwkeurige offerte kunnen opstellen. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 12. Wij staan u graag te woord.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op