Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe wordt de premie van mijn aansprakelijkheidsverzekering bepaald?

De premie van een aansprakelijkheidsverzekering wordt aan de hand van verschillende factoren bepaald. Een verzekeraar doet altijd aan risicoanalyse. Ze kijken hoe groot de kans is dat ze een schadevergoeding moeten uitkeren. Hoe hoger het risico, hoe hoger de premie.

Het totale maandbedrag voor een aansprakelijkheidsverzekering bevat de premie voor de verzekering, de prolongatiekosten en de assurantiebelasting. Vaak betaalt u bij het afsluiten van een nieuwe verzekering ook eenmalig een bedrag aan afsluitkosten.

Premiebepalende factoren

Er zijn een aantal premiebepalende factoren voor een aansprakelijkheidsverzekering:

Bij het bepalen van de hoogte van de premie houdt de verzekeraar rekening met deze factoren. Zo wordt de premie onder andere beïnvloed door de gezinssamenstelling. Bent u alleenstaand zonder kinderen? Dan betaalt u minder premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering dan een gezin met kinderen. Kinderen vormen namelijk een groter risico voor de verzekeraar.

Daarnaast is de premie afhankelijk van het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer premiekorting u krijgt. Met een hoger eigen risico betaalt u wel een hoger bedrag zelf bij schade. Ook kunt u de hoogte van het verzekerd bedrag kiezen. Hierbij heeft u meestal de keuze uit een aantal bedragen. Hoe hoger het bedrag dat u verzekerd, hoe meer premie u betaalt.

Een verandering in uw persoonlijke situatie heeft invloed op de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering. Gaat u bijvoorbeeld trouwen, scheiden of krijgt u een kind? Dan kan dit van invloed zijn op de hoogte van de verzekeringspremie. Ook als u het eigen risico of het verzekerd bedrag wijzigt is dit van invloed. Vergeet daarom niet om wijzigingen altijd door te geven aan uw verzekeraar.

In 4 stappen de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Voordat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel de premie berekenen. Zo heeft u al een goed idee van de maandelijkse kosten. Het berekenen van de premie is heel makkelijk. Om u een handje te helpen hebben we een stappenplan gemaakt. In maar 4 simpele stappen krijgt u een indicatie van de verzekeringspremie te zien:

Stap 1: Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering in onze online vergelijkingstool

U berekent de premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering heel eenvoudig in onze online vergelijkingstool. Niemand wil teveel voor een verzekering betalen. Door te vergelijken vindt u de beste verzekering tegen de laagste prijs. Sluit nooit de eerste de beste aansprakelijkheidsverzekering af, maar kijk goed naar de premie, dekking en polisvoorwaarden.

aansprakelijkheidsverzekering premie

Stap 2: Vul een aantal gegevens in

Om de vergelijking te starten moet u een aantal gegevens invullen, zoals uw postcode, huisnummer, geboortedatum en gezinssamenstelling. Deze gegevens zijn van belang om de juiste premie te kunnen berekenen. Geef daarom ook altijd de juiste gegevens door aan de verzekeraar.

Stap 3: Kies de hoogte van het eigen risico en het verzekerd bedrag

Vervolgens kiest u zelf de hoogte van het eigen risico en het verzekerd bedrag. Het eigen risico van een aansprakelijkheidsverzekering is het gedeelte van het schadebedrag dat u zelf moet betalen. Stel dat het eigen risico €100,- is en u heeft een schade van € 1000,-, dan krijgt u  € 900,- van de verzekeraar. De overige €100,- zijn voor eigen rekening. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer premiekorting u krijgt.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Stap 4: Vergelijk op prijs én inhoud

Daarna is het tijd om te vergelijken! Kijk bij het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen niet alleen naar de premie, maar ook naar de dekking en de polisvoorwaarden. De polisvoorwaarden lezen is misschien niet het leukste klusje, maar dan bent u wel goed op de hoogte van wat wel en niet binnen de dekking van de verzekering valt. Als bepaalde zaken niet overeenkomen bij verzekeraars, dan is dat lastig vergelijken. Als bijvoorbeeld het verzekerde bedrag en de hoogte van het eigen risico niet overeenkomen bij twee verschillende verzekeraars, dan kunt u niet enkel vergelijken op basis van premie.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina

Heeft u aansprakelijkheidsverzekeringen vergeleken en de verzekering met de beste dekking én premie gevonden? Dan kunt u deze op Alpina.nl direct online afsluiten! U kunt natuurlijk ook meteen andere verzekeringen meenemen in uw berekening. Was u toch van plan een inboedelverzekering of opstalverzekering af te sluiten? Dan pakt u een mooie pakketkorting mee. Daarnaast biedt het verzekeren bij één verzekeraar op één polis ook gemak. Bij schade kunt u alles met dezelfde verzekeraar regelen.

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen met al uw vragen. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger. Kijk ook eens op onze veelgestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering. Misschien staat uw vraag er al tussen!

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op