800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Autoverzekering Diefstal Autodiefstal zonder sleutel

Wordt autodiefstal zonder sleutel vergoed?

Uw auto kunnen openen, sluiten en starten zonder hier een autosleutel voor nodig te hebben. Eerder werd het gezien als een luxe optie bij de aankoop van een auto. Tegenwoordig wordt het steeds vaker gezien als diefstalgevoelig. Wanneer u in het bezit bent van een auto met keyless entry is een goede autoverzekering onmisbaar. Hoe zit het met de verzekering wanneer uw auto zonder sleutel wordt gestolen en u nog in het bezit bent van de originele sleutels? 

Autodieven hebben geen sleutel meer nodig

Een auto met keyless entry is een auto waarbij het mogelijk is om de auto te starten zonder sleutel. U kunt niet alleen de auto starten, ook het openen en sluiten van de auto is mogelijk. Als u met de sleutel in de buurt van de auto komt, ontgrendelt de auto automatisch of ontgrendelt u de deuren door de handgreep aan te raken.

Autodiefstal zonder sleutel

Autodieven kunnen met een speciale ontvanger het signaal van de sleutel opvangen. Dit kan zelfs van buiten een woning. De auto kan ontgrendeld worden, omdat het signaal van de sleutel in de buurt is. In sommige gevallen is het zelfs ook mogelijk om op deze manier de auto te starten, terwijl de sleutels in uw woning liggen. Hierdoor hebben autodieven geen sleutel meer nodig om er met uw auto vandoor te gaan.

Om diefstal van uw auto met keyless entry te voorkomen, kunt u een aantal dingen doen, namelijk:

  • Bewaar de autosleutel(s) niet binnen 6 meter van de buitenmuur. Het signaal van de sleutel reikt tot maximaal 6 meter. Het signaal kan binnen deze 6 meter opgevangen worden door autodieven.
  • Zorg dat u de sleutel(s) als u deze niet gebruikt, in een stalen/metalen kistje bewaart of in aluminiumfolie wikkelt.
  • Vaak is het mogelijk om het keyless entry systeem uit te schakelen in de instellingen van uw auto of te laten blokkeren bij uw garage.

Controleer daarnaast altijd goed of uw auto op slot is en zorg ervoor dat de auto goed beveiligd is.
Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Diefstal van uw auto zonder sleutel

Bent u slachtoffer geworden van diefstal van uw auto zonder sleutel? Dan is het belangrijk dat u altijd aangifte doet bij de politie. Zonder aangifte zal de verzekeringsmaatschappij uw claim niet in behandeling nemen.

Bij diefstal van uw auto biedt een WA-autoverzekering geen dekking, ongeacht of u wel of niet in het bezit bent van de originele sleutels.

Heeft u een een WA-beperkt casco– of allrisk dekking dan kunt u de diefstal claimen op uw autoverzekering. Normaal gesproken moet u bij autodiefstal 2 autosleutels kunnen overleggen. Dat is in dit geval geen probleem, aangezien uw auto gestolen is zonder dat de autosleutels hiervoor gebruikt zijn.
Verzekeraars gaan echter verschillend om met een autodiefstal zonder sleutel. Wilt u weten of uw autoverzekering dekking biedt? Controleer hiervoor uw polisvoorwaarden.

Heeft u een vraag met betrekking tot de dekking van uw autoverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op