Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Citroën verzekering auto stuur

Citroën verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.3
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Heeft u pas een Citroën aangeschaft of bent u van plan om er een aan te schaffen? Dan is het goed om te weten hoe u uw auto het beste kunt verzekeren. In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten, waarmee u verzekerd bent voor schade die u een ander toebrengt. Op Alpina.nl geven we u alle informatie over een passende Citroën verzekering!

Waarom uw Citroën verzekeren?

Niet alleen is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten, het geeft ook een veilig gevoel. U kiest zelf hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn. Gaat u voor een basisdekking of juist een hele uitgebreide verzekering? Bij deze beslissing spelen de leeftijd en dagwaarde van uw Citroën een belangrijke rol. Bovendien kunt u uw autoverzekering ook nog uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Zo stelt u uw Citroën verzekering helemaal zelf samen.

Wat kost een Citroën verzekering?

De kosten van een Citroën verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De gewenste dekking
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats

Door aanbieders met elkaar te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen op uw Citroën verzekering. Zo schelen de kosten niet alleen per dekking, maar ligt het ook aan de aanvullende verzekeringen die u kiest. U kunt onder andere kiezen uit een schade-inzittendenverzekering, ongevallen-inzittendenverzekering, een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen. Let er wel op dat u geen verzekeringen dubbel afsluit. Heeft u al losse pechhulp verzekering? Dan hoeft u dit uiteraard niet nogmaals mee te verzekeren bij uw autoverzekering.

Welke dekking afsluiten voor uw Citroën verzekering?

U kiest zelf welke dekking u afsluit voor uw Citroën verzekering. Er zijn drie mogelijkheden: WA, WA beperkt casco en Allrisk.

WA

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de basisdekking voor uw autoverzekering. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen schade die u bij een ander veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer u niet goed oplet en per ongeluk tegen een andere bestuurder rijdt. Hou er echter wel rekening mee dat met deze dekking schade aan uw eigen Citroën niet gedekt is.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco dekking is een aanvulling op de verplichte basisverzekering. Naast schade aangericht aan anderen bent u ook verzekerd bij andere schades, zoals:

 • Hagelschade en stormschade
 • Bliksemschade
 • Brand en ontploffing
 • Ruitbreuk
 • Diefstal en schade door poging tot diefstal
 • Aanrijding met loslopende dieren

Allrisk

De meeste uitgebreide dekking is de Allrisk dekking. Deze wordt vaak gekozen voor nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar oud. Met deze dekking wordt schade aan uw eigen Citroën door eigen schuld ook vergoed door uw eigen verzekeraar. Daarnaast is vandalismeschade met de allrisk dekking ook verzekerd.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Citroën verzekering

Een Citroën verzekering afsluiten is op Alpina.nl binnen 5 minuten geregeld. Voordat u begint met afsluiten wilt u natuurlijk graag weten hoe hoog de premie voor uw autoverzekering is. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u eenvoudig een vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders. Om u een handje te helpen, hebben we een stappenplan voor het berekenen van de premie opgesteld.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Citroën in

U vult eerst het kenteken van uw Citroën in. Aan de hand van het kenteken kunnen we al wat benodigde informatie achterhalen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken van uw auto niet bij de hand? Geen probleem, want u kunt de gegevens ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit niets uit. Wilt u de autoverzekering direct afsluiten? Dan heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u de gegevens van de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuur is degene die het vaakst in de auto rijdt. Meestal is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zo zijn dat u de verzekering afsluit maar uw partner de regelmatige bestuurder is. Op basis van de persoonlijke gegevens van de regelmatige bestuurder wordt de hoogte van de verzekeringspremie bepaald. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de woonplaats en leeftijd van de bestuurder.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Hierna kiest u een dekking voor uw Citroën verzekering. Het kiezen van een passende dekking is niet altijd even makkelijk. Kijk daarom goed naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Voor nieuwe auto’s met een hoge dagwaarde wordt vaak een uitgebreide dekking, zoals Allrisk, gekozen. Voor hele oude Citroën’s of Citroën’s met een lage dagwaarde is het niet nodig om een hele uitgebreide dekking te kiezen. De hoogte van de premie staat dan niet in verhouding tot de dagwaarde van de auto. Weet u niet zeker wat de dagwaarde van de auto is? Dan kunt u deze eenvoudig berekenen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Citroën verzekering af!

Na het invullen van alle gegevens krijgt u een overzicht van alle autoverzekeraars met een passende Citroën verzekering. Dit aanbod kunt u vervolgens eenvoudig vergelijken op prijs én inhoud. Kijk tijdens het vergelijken niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de dekking en polisvoorwaarden. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd bent. Heeft u de beste Citroën verzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Omdat u na het afsluiten van de verzekering in de meeste gevallen direct een voorlopige dekking krijgt, kunt u meteen de weg op met uw Citroën. Deze voorlopige dekking wordt na het beoordelen van de aanvraag dan omgezet in een definitieve dekking.

Citroën modellen

Citroën Berlingo
Citroën C1
Citroën C3
Citroën C4
Citroën C5
Citroën DS3
Citroën SpaceTourer

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Citroën via Alpina!

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Citroën verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch te bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op