Hoe kan ik mijn schorsing opheffen bij de RDW?

Als u voor het eindigen van de schorsingsperiode weer gebruikt wilt maken van uw auto kunt u de schorsing eerder opheffen. Als u de schorsing opheft, wordt deze per direct beëindigd. Het is niet mogelijk om de schorsing op te heffen voor een datum in de toekomst. Als u de schorsing beëindigd voordat de schorsingsperiode afloopt, krijgt u geen geld terug. Het opheffen is wel gratis. U kunt de schorsing bij de RDW opheffen. Dit kan zowel online als via het loket. Op Alpina.nl leest u alles over het opheffen van een schorsing bij de RDW.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schorsing opheffen bij een loket

Als u uw auto liever bij een loket schorst, kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation
  2. Neem het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs OF de kentekencard en de tenaamstellingscode mee. Vergeet ook een geldig identiteitsbewijs niet.
  3. Een medewerker zet de schorsing direct stop
  4. U ontvangt een papieren bewijs met de einddatum van de schorsing

Als u een kentekencard heeft staan op uw schorsingsbewijs de eerste 4 cijfers van uw nieuwe tenaamstellingscode. U ontvangt vervolgens binnen 5 dagen een brief van de RDW met daarin de laatste 5 cijfers van de tenaamstellingscode. U kentekencard blijft wel gewoon geldig. Als u een papieren kentekenbewijs heeft met daarop een vermelding van de schorsing, ontvangt u samen met de laatste 5 cijfers van de tenaamstellingscode ook een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat. Een papieren kentekenbewijs zonder vermelding van de schorsing blijft gewoon geldig.

Wat kost het opheffen van een schorsing?

Het opheffen van een schorsing is gratis. Er is echter wel een minimale schorsingsperiode van 1 maand. Wanneer u de schorsing van uw auto binnen 1 maand beëindigd na het begin van de schorsing, moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst. Deze motorrijtuigenbelasting over de schorsingsperiode betaalt u via een naheffing. Wanneer de schorsing is opgeheven moet u direct weer aan alle voertuigverplichtingen voldoen. Voordat u met de auto de weg opgaat, moet deze dus een geldige APK hebben. Ook moet het voertuig minimaal WA-verzekerd zijn.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 21-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op