Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan je schadevrije jaren overzetten naar een andere auto?

Schadevrije jaren zijn persoonsgebonden. Dat betekent dat ze niet per auto, maar per persoon worden opgebouwd. U bouwt daarom ook alleen schadevrije jaren op als er een autoverzekering op uw naam staat. Het kan zijn dat u op een gegeven moment een andere auto koopt. Misschien vraagt u zich af hoe het overzetten van schadevrije jaren naar een andere auto precies werkt. In dit artikel leggen we het u uit!

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

schadevrije jaren overzetten

Schadevrije jaren zitten vast in een autoverzekering

Uw opgebouwde schadevrije jaren zitten vast in een autoverzekering. Op het moment dat u de autoverzekering beëindigt worden de schadevrije jaren vrijgegeven en geregistreerd in Roy Data. Roy Data is de centrale database van Stichting EPS (Efficiënte Processen Schadeverzekeraars). Als u vervolgens een nieuwe autoverzekering afsluit, raadpleegt uw nieuwe verzekeraar de Roy Data database om te zien hoeveel schadevrije jaren u heeft. Deze kunnen ze vervolgens gebruiken voor uw nieuwe autoverzekering. Schadevrije jaren die heeft opgebouwd met een autoverzekering die nog steeds actief is, staan nog niet geregistreerd in Roy Data. Deze kunnen daarom ook niet toegevoegd worden aan een nieuwe verzekeringspolis.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schadevrije jaren overzetten naar nieuwe auto

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan geeft u het kenteken door aan uw autoverzekeraar. Uw schadevrije jaren verhuizen dan automatisch mee naar de nieuwe verzekeringspolis. Het is belangrijk om wijzigingen, zoals een nieuw voertuig, altijd door te geven aan de verzekeraar. Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Dan kunt u uw huidige autoverzekering beëindigen en een nieuwe afsluiten bij de verzekeraar van uw keuze. Uw nieuwe autoverzekeraar haalt uw schadevrije jaren uit Roy Data en koppelt deze aan de nieuwe polis. Zo kunt u schadevrije jaren eenvoudig overzetten naar een nieuwe auto.

Schadevrije jaren overzetten naar tweede auto

U kunt schadevrije jaren maar voor één auto inzetten. Koopt u een tweede auto? Dan wilt u natuurlijk uw schadevrije jaren en opgebouwde no-claimkorting meenemen naar uw tweede autoverzekering. Sommige verzekeraars hebben daarom een tweede auto regeling. In de tweede autoregeling wordt de korting overgenomen van de eerste auto, maar de polissen worden verder niet aan elkaar gekoppeld. Bij schade aan één van de twee auto’s heeft dit geen gevolgen voor de andere autoverzekering.

Schadevrije jaren sinds 1-1-2022 overdraagbaar

Sinds 1 januari 2022 zijn schadevrije jaren in sommige situaties overdraagbaar. Bij overlijden kunnen ze bijvoorbeeld overgedragen worden op de achterblijvende partner. Ook voor leaserijders en bestuurders die jarenlang in het buitenland gewoond hebben is het nu mogelijk om schadevrije jaren over te dragen. Zo raken ze hun opgebouwde schadevrije jaren niet kwijt. In onze blogpost leest u meer over deze nieuwe regeling.

Sluit direct een autoverzekering af op Alpina.nl!

Veel mensen blijven jarenlang hangen bij dezelfde autoverzekeraar, omdat ze denken dat overstappen lastig is. Daarom stellen ze het overstappen uit. Toch loont het om eens te kijken naar een andere autoverzekering, want in veel gevallen kan het u veel geld besparen. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig aanbieders met elkaar vergelijken, om zo de beste én goedkoopste autoverzekering te vinden. Bij het vergelijken nemen we direct uw schadevrije jaren mee, zodat u een goede indicatie van de premie krijgt.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op