Wat is de beste inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering niet verplicht, maar wel aan te raden. Zelfs als u geen kostbare sieraden of bijzondere verzameling heeft, is uw inboedel bij elkaar veel geld waard. Als u alles door een brand in huis in één keer moet vervangen bent u flink wat geld kwijt. Om uw inboedel te beschermen kunt u dus een inboedelverzekering afsluiten. Maar wat is nou de beste inboedelverzekering? Wij helpen u graag bij uw keuze!

Welke dekking wilt u?

Naast de dekking van de inboedelverzekering kunt u ook een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een buitenhuis dekking of een kostbaarhedenverzekering. Met een buitenhuisdekking kunt u uw spullen ook buitenshuis verzekeren tegen schade en diefstal. Het gaat hierbij wel om spullen die ook echt bedoeld zijn om buiten te gebruiken, zoals een videocamera, een fototoestel of bepaalde sportartikelen.

Ook kunt u kiezen voor een kostbaarhedenverzekering. Als we het over kostbaarheden wordt er vaak gedacht aan antiek, kunst, sieraden of een bijzondere, dure verzameling. U kunt echter ook een kostbaarhedenverzekering afsluiten voor bijvoorbeeld een kostbare gitaar, een dure laptop of kostbare foto- of filmapparatuur.

Let er wel op dat u uw inboedel niet onderverzekerd of juist oververzekerd. Bij onderverzekering zal uw verzekeraar minder dan de waarde van uw inboedel uitkeren. Bij oververzekering verzekert u uw inboedel voor een hoger bedrag dan de waarde. Zo betaalt u een te hoge premie voor uw verzekering. Weet u niet precies hoeveel uw inboedel waard is? Met de inboedelwaardemeter kunt u gemakkelijk de waarde van uw inboedel berekenen.

Vergelijk inboedelverzekeringen             

U vindt de beste inboedelverzekering door voor het afsluiten inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op Alpina.nl kunt u gebruik maken van onze handige online vergelijkingstool. U hoeft alleen maar een aantal persoonsgegevens en een paar gegevens over uw woning in te vullen. Vervolgens kiest u het eigen risico, het eigen risico bij storm en een bedrag voor buitenhuisdekking. Ook geeft u aan of u glas en mobiele elektronica wilt meeverzekeren. Daarna kunt u beginnen met vergelijken! U krijgt een handig overzicht van alle inboedelverzekeringen die aan uw wensen voldoen. Hierbij staat ook een indicatie van de maandelijkse premie.

Sluit de beste inboedelverzekering af via Alpina

Heeft u de beste inboedelverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten! De beste inboedelverzekering heeft een dekking die past bij uw inboedel tegen de laagste prijs.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een inboedelverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten staan maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 18.00 voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen via de chatfunctie op onze website, WhatsApp of Facebook Messenger.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 18-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op