800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Is mijn inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u zich aan het oriënteren op een ander huis? Weet u hoe het zit het met de inboedelverzekering tijdens een verhuizing? Bij het verplaatsen van uw spullen tijdens het verhuizen, kan het voorkomen dat uw spullen beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Is alleen een inboedelverzekering voldoende of dient u een extra verhuisverzekering af te sluiten?

inboedelverzekering verhuizen

Inboedelverzekering van een huurhuis naar koophuis

Gaat u verhuizen van een huurhuis naar een koophuis? Dan heeft u, naast uw inboedelverzekering, ook nog een opstalverzekering voor uw koophuis nodig. Verhuist u juist van een koophuis naar een huurwoning? Dan heeft u alleen een inboedelverzekering voor uw huurhuis nodig.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verhuist mijn inboedelverzekering mee?

Voordat u gaat verhuizen, is het belangrijk om uw verzekeringsmaatschappij te informeren over de verhuizing. U kunt de inboedelverzekering gewoon meenemen naar uw nieuwe huis. U dient hiervoor alleen maar de adreswijziging aan ons door te geven. Wij zorgen ervoor dat dit bij uw verzekeraar wordt aangepast.  Een verhuizing is tevens een goed moment om uw verzekeringen te herzien. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe meubels of nieuwe apparatuur? Dan kan het zijn dat de waarde van uw inboedel verandert.  Om de waarde van uw inboedel opnieuw vast te stellen kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een inboedelwaardemeter. Op het moment dat de waarde van uw inboedel is gestegen, dan zal logischerwijs ook de premie stijgen.

Is mijn inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Tijdens een verhuizing kunnen spullen gemakkelijk beschadigen. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer ruim voor uw verhuizing goed uw polisvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan. Wordt uw inboedel door een verhuisbedrijf verhuisd? Over het algemeen is het verhuisbedrijf verzekerd voor schade die ontstaat tijdens het verhuizen van uw inboedel. Het is verstandig om een verhuisbedrijf te overwegen als u een grote en dure inboedel heeft. U voorkomt op die manier onverzekerde schade aan dure spullen. Het verhuisbedrijf is niet verantwoordelijk voor schade die u zelf veroorzaakt bij het laden en lossen. Ook wanneer u zelf de meubels in elkaar zet, is het verhuisbedrijf niet aansprakelijk voor de mogelijke schade die ontstaat.

Tips bij het verhuizen en uw inboedelverzekering

  1. Geef tijdig uw verhuizing door aan uw verzekeraar of tussenpersoon. Heeft u via Alpina uw inboedelverzekering? Kijk dan hier om uw adres te wijzigen.
  2. Helpt een verhuisbedrijf u met verhuizen? Check dan goed hoe uw inboedel verzekerd is en onder welke voorwaarden. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf!
  3. Tijdelijk twee adressen? Nog aan het klussen in uw nieuwe woning? Vaak staat er dan al een deel van uw inboedel (gereedschap bijvoorbeeld) in uw nieuwe woning en de rest staat nog op uw oude adres. Het is dan verstandig om dit ook door te geven aan uw verzekeraar of tussenpersoon. De dekking is namelijk niet altijd volledig.
  4. Opzeggen of meenemen? Wilt u uw huidige verzekering opzeggen? Houdt er dan wel rekening mee dat er misschien een opzegtermijn is. Bij de meeste verzekeraars kun je pas na een contract van een jaar per dag opzeggen. Soms is er nog een maand opzegtermijn. Dit verschilt per verzekeraar.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op