Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik overstappen naar een andere inboedelverzekering?

Wilt u overstappen naar een andere inboedelverzekering, maar weet u niet hoe u dat moet aanpakken? Veel mensen denken dat het overstappen naar een andere verzekeraar lastig is en stellen het daarom uit. Toch kan een overstap u in sommige situaties veel geld besparen! Wij leggen u graag uit waar u op moet letten bij het overstappen naar een andere inboedelverzekering.

 

inboedelverzekering overstappen

Zeg uw huidige inboedelverzekering op als u overstapt

In de meeste gevallen moet u uw huidige inboedelverzekering zelf opzeggen bij uw verzekeraar. Het verschilt per verzekeraar hoe u dit kan doen. Soms kan dit online via de website, maar de meeste verzekeraars willen toch een schriftelijke opzegging per post of e-mail.

Het kan ook zijn dat uw nieuwe inboedelverzekeraar overstaphulp aanbiedt. In dat geval zeggen ze vaak uw huidige inboedelverzekering voor u op. U hoeft dan dus niet zelf contact op te nemen met uw huidige verzekeraar, dit wordt voor u gedaan. Niet elke verzekeraar biedt overstaphulp aan. Controleer dit dus altijd goed in de polisvoorwaarden van uw nieuwe verzekeraar. Zo zorgt u ervoor dat u niet per ongeluk dubbel verzekerd bent.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom overstappen van inboedelverzekering?

Er zijn verschillende redenen waarom u er voor zou kunnen kiezen om over te stappen naar een andere inboedelverzekering. Een overstap kan bijvoorbeeld in de volgende situaties gunstig zijn:

  • Bij een andere verzekeraar betaalt u voor dezelfde verzekering minder premie
  • U heeft een conflict gehad met uw huidige verzekeraar of bent niet tevreden over de klantenservice
  • Uw huidige inboedelverzekering past niet goed bij uw woonsituatie, bijvoorbeeld omdat deze in de afgelopen tijd is veranderd of uw inboedel in waarde is gestegen of gedaald

Wat uw reden ook is, u kunt natuurlijk altijd overstappen naar een andere inboedelverzekering. Dit kan na de looptijd van uw contract, wat eigenlijk altijd een jaar is. Een verzekeraar mag uw contract niet zomaar stilzwijgend verlengen. Na een jaar kunt u uw contract op ieder moment stopzetten en overstappen. Houdt er wel rekening mee dat u vaak een maand opzegtermijn heeft. Tussentijds opzeggen is in dat eerste jaar meestal niet mogelijk.

Vergelijk voor u overstapt verschillende inboedelverzekeringen

Voordat u overstapt is het belangrijk dat u verschillende inboedelverzekeraars met elkaar vergelijkt. Er zijn een heleboel inboedelverzekeringen op de markt. Door verschillende verzekeraars te vergelijken in onze online vergelijkingstool, kunt u gemakkelijk bepalen welke inboedelverzekering het beste bij uw situatie past. Ook wanneer u tevreden bent met uw huidige inboedelverzekering kan het geen kwaad om inboedelverzekeringen te vergelijken. De verzekeringspremies kunnen altijd veranderen. Wie weet betaalt u bij een andere verzekeraar inmiddels wel minder premie voor dezelfde dekking. Door te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen.

Overstappen? Sluit via Alpina.nl een nieuwe inboedelverzekering af!

Wilt u overstappen van inboedelverzekering? Via Alpina.nl kunt u eenvoudig verschillende inboedelverzekering met elkaar vergelijken. Heeft u de juiste inboedelverzekering gevonden? Dan kunt u de verzekering eenvoudig online afsluiten. Wij bieden u altijd de beste dekking en de beste premies. Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen. U kunt ze maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 bellen op telefoonnummer 088– 688 37 00. Ook kunt u ons altijd een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger. Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een inboedelverzekering.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op