Is er een rechtsbijstandverzekering die zowel zakelijk als privé dekking biedt?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor zowel particulieren als ondernemers. Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich van juridische hulp of advies bij conflicten. Zowel zakelijk als privé kan een rechtsbijstandverzekering een goed idee zijn. Mocht u onverhoopt in een conflict verzeild raken, bespaart u met een rechtsbijstandverzekering flink op de juridische kosten. Dat is de investering wel waard. Maar hoe zit het als u zowel privé als zakelijk een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten? Is er een verzekering die op beide gebieden dekking biedt? Op Alpina.nl zochten we het voor u uit.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer heeft u natuurlijk te maken met veel verschillende stakeholders, zoals leveranciers, debiteuren, vervoerders en werknemers. Hierdoor zit een juridisch conflict soms in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan een leverancier die zijn product niet op tijd levert, waardoor u in de problemen komt. Of een debiteur die weigert te betalen. Soms valt zo’n geschil met een goed gesprek op te lossen, maar het kan ook voorkomen dat u juridische hulp nodig heeft. Juridische hulp is vrije duur en de kosten kunnen algauw in de honderden of duizenden euro’s lopen. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijgt u, tot een bepaald bedrag, juridische hulp vergoedt.

Privé rechtsbijstandverzekering

Een privé rechtsbijstandverzekering is een rechtsbijstandverzekering voor particulieren. Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht en er wordt vaak pas aan gedacht als het al te laat is. Een rechtsbijstandverzekering kent namelijk een wachttijd. Dit houdt in dat u niet direct aanspraak kunt maken op de verzekering nadat u hem heeft afgesloten. Bovendien zijn lopende conflicten of conflicten die u had kunnen zien aankomen, zoals bijvoorbeeld een aangekondigde reorganisatie, uitgesloten van dekking.  Een privé rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp in verschillende rechtsgebieden, bijvoorbeeld bij een conflict tussen particulier en organisatie, tussen buren of tussen particulier en overheid. Met een rechtsbijstandverzekering hoeft u het geschil niet zelf op te lossen, maar neemt de verzekeraar u de kwestie uit handen.

Sluit direct een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u zowel zakelijke als privé een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Met onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Heeft u uw rechtsbijstandverzekering helemaal naar uw zin samengesteld? Dan kunt u die snel een eenvoudig afsluiten. Heeft u toch nog een vraag? Dan helpen wij u graag. Bel ons op telefoonnummer 088 – 6883700 of stuur ons een bericht via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw privé rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op