In 3 minuten geregeld
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen
Scooterverzekering afsluiten

Scooterverzekering afsluiten

Nu met Gratis verhaalservice
  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In 3 minuten geregeld
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Een scooter verzekeren kun je zelf. Binnen een paar minuten doorloop je het aanvraagtraject en kun je de weg op met je scooter. Door het zelf te doen bespaar je op de premie, want je zet meerdere verzekeraars tegenover elkaar en je kiest de beste en de goedkoopste scooterverzekering.

Hoogte van de premie sterk afhankelijk van de scooter

Er zijn verschillende soorten scooters. De zogenaamde snorscooter neemt minder risico’s met zich mee dan de snellere scooters. Dit soort factoren bepaalt de hoogte van de premie die je verschuldigd bent. Voor de meeste scooterverzekeringen is de cataloguswaarde of de dagwaarde ook sterk bepalend voor wat je per maand of per jaar moet betalen.

Wat moet je weten voordat jij je scooter verzekert?

Voor het afsluiten van een scooterverzekering heb je gegevens nodig over de scooter, maar dat is tegenwoordig niet meer zo complex. Aan de hand van het kenteken kunnen wij veel informatie van de scooter achterhalen. Aanvullend heb je informatie nodig over de bestuurders, zoals de geboortedatum en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. En je moet een weloverwogen keuze maken voor een verzekeringsvorm. Daar kunnen wij jou bij helpen. Vervolgens is het een kwestie van vergelijken.

Andere factoren die de premie voor een scooterverzekering bepalen

Jonge bestuurders richten gemiddeld vaker schades aan. Om deze reden wordt er naar de geboortedatum van de jongste bestuurder gevraagd. Als je al schadevrije jaren in een scooterverzekering hebt opgebouwd, heb je recht op een korting. Ook je postcode beΓ―nvloedt de premie voor de verzekering. Woon je in een duur postcodegebied? Geen probleem, want door het vergelijken kun jij je scooter verzekeren bij de goedkoopste verzekeraar met de beste scooterverzekering.

Welke scooterverzekering?

De belangrijkste premiebepalende factor is de verzekeringsvorm. De verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) is de verplichte verzekering. Deze verzekering biedt dekking tegen schade  veroorzaakt aan anderen. Je krijg dus nooit een uitkering bij schade aan je scooter. Hiervoor moet je kiezen voor één van de volgende verzekeringsvormen:

Wanneer kies je welke verzekeringsvorm?

De meeste uitgebreide scooterverzekering (WA + diefstal, brand en aanrijding) wordt vaak gekozen voor nieuwe scooters tot ze een paar jaren oud zijn. Voor oude scooters met nog maar een beperkte waarde is de WA-verzekering de meest logische keuze. De twee tussenvormen zijn ook nog te overwegen. De dekking is namelijk veel beter dan de WA en de extra verschuldigde premie is maar beperkt.

Klanten over een scooterverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.5
Gemiddelde score
Gebaseerd op 338 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
10-11-2022
Hj van Houten
Ik ben al jaren bij hun verzekerd en heb nog nooit iets negatiefs ervaren.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
27-09-2022
Marcel
Tevreden
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
20-08-2022
hendrik snijder
het online aanvragen is simpel en snel geregeldt

Bereken de premie voor een scooterverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geΓΌpdatet: 16-03-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op