800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Premie scooterverzekering berekenen

Als u van plan bent om een scooterverzekering af te sluiten, is het verstandig om van tevoren even de premie voor de verzekering te berekenen. Er zijn steeds meer aanbieders op de markt, en de premies kunnen onderling sterk verschillen. Door online scooterverzekeringen te vergelijken ontdekt u waar u de beste én goedkoopste scooterverzekering kunt afsluiten.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In 4 stappen de premie voor een scooterverzekering berekenen

Voordat u uw scooterverzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u elke maand aan premie gaat bepalen. Door van tevoren de premie te berekenen heeft u alvast een goed idee van de maandelijkse kosten voor een scooterverzekering. Gelukkig duurt het berekenen helemaal niet lang. In 4 eenvoudige stappen kunt u de premie voor uw scooterverzekering berekenen.

Stap 1: Vul een aantal persoonsgegevens en gegevens over uw scooter in

U begint met het invullen van een aantal gegevens in de online vergelijkingstool. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw scooter achterhalen, zoals het merk en type. Daarnaast hebben we voor de berekening uw postcode, huisnummer en geboortedatum nodig. Aan de hand van deze factoren wordt de hoogte premie bepaald. Tot slot vult u uw opgebouwde schadevrije jaren in. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Weet u niet precies hoeveel opgebouwde schadevrije jaren u heeft? Aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we online een schatting voor u maken.

Stap 2: Selecteer de gewenste dekking

U heeft de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en Allrisk. U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA scooterverzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw scooter. Dit noemen we ook wel aansprakelijkheidsschade. Schade aan uw eigen scooter is echter niet meeverzekerd. Dit is pas als u de WA + beperkt casco verzekering afsluit. Met deze dekking is uw scooter verzekerd voor schade waar u zelf geen invloed op heeft, zoals brandschade en (schade door) diefstal. Tot slot kunt u ook kiezen voor een Allrisk scooterverzekering. Dit is de meest uitgebreide dekking, waarvoor u dus ook de meeste premie betaald. Met een Allrisk verzekering bent u volledig verzekerd, ook voor schade aan uw scooter door eigen schuld.

Stap 3: Kies aanvullende dekkingen

U kunt uw scooterverzekering aanvullen met extra dekkingen. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de premie. U kunt bijvoorbeeld een ongevallen-opzittenden verzekering afsluiten. Hiermee krijgt u een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit en bij dood van de bestuurder en/of de opzittenden. Of een schade-opzittenden verzekering, die niet alleen uitkeert bij letselschade, maar ook bij materiële schade. Ook kunt u verhaalsrechtsbijstand of rechtsbijstand voor motorvoertuigen meeverzekeren. Zo stelt u uw verzekering helemaal zelf samen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders op premies én inhoud!

Vervolgens krijgt u een handig overzicht van alle aanbieders die bij uw wensen aansluiten, inclusief de premies en polisvoorwaarden. Zo kunt u deze aanbieders gemakkelijk vergelijken.

Premie berekend? Sluit direct uw scooterverzekering af op Alpina.nl

Heeft de premie voor uw scooterverzekering berekend en de juiste aanbieder gevonden? Dan kunt u de verzekering direct online afsluiten. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

Bereken online de premie voor uw scooterverzekering!

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op