800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Goedkope uitvaartverzekering begraafplaats

Goedkope uitvaartverzekering

Wil je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is natuurlijk de kostprijs die je daarvoor betaalt. Hoewel doorgaans gedacht wordt dat een dergelijke verzekering ongelofelijk veel geld kost, is het wel degelijk mogelijk om ook voor een lagere prijs een goede verzekering af te sluiten.

Wat kost een uitvaartverzekering nu precies, waar zijn die kosten van afhankelijk en wat kan je doen om je uitvaart goedkoper te maken? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord behoeven en die vind je hier.

Goedkope uitvaartverzekering handen geld

Wat kost een uitvaart gemiddeld?

In de eerste plaats is het van belang om te weten hoeveel een uitvaart precies kost, aangezien dit een grote invloed zal hebben op de kostprijs voor de uitvaartverzekering zelf.

Afhankelijk van de persoonlijke wensen ligt die prijs al snel tussen 7.000 euro en 11.500 euro in Nederland, hoewel er ook heel wat mogelijkheden bestaan voor een kleiner budget. Verder lees je daar meer over.

Goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Waar zijn de kosten van een uitvaartverzekering van afhankelijk?

Welke zaken beïnvloeden nu precies de premie die je betaalt voor een uitvaartverzekering? De gemiddelde kostprijs voor deze verzekering voor iemand van 18 jaar bedraagt tussen de 5 en 6 euro per maand en dat vertelt ons al meteen iets over een van de belangrijkste beïnvloedende factoren:

1. De leeftijd van de verzekeringnemer

Hoe jonger de verzekeringnemer, hoe lager de maandelijkse premie voor de uitvaartverzekering. Dit komt natuurlijk doordat het risico op overlijden bij een jonger persoon een stuk lager ligt. Zoals gezegd ligt die prijs tussen 5 en 6 euro, afhankelijk van de verzekeraar die je kiest. Het verschil tussen die 5 en 6 euro lijkt weinig, maar op de lange termijn betekent het een grote som geld.

Als iemand een uitvaartverzekering afsluit op latere leeftijd, bijvoorbeeld 30 jaar, kost de premie al 6,50 tot 8,50 euro. Aan 45 jaar bedraagt dit zelfs 10,50 tot 14,50 euro.

2. De gezondheidstoestand van de verzekeringnemer

Ook de gezondheidstoestand heeft een grote invloed op de maandelijkse premie voor de uitvaartverzekering. Als iemand aan een ernstige ziekte lijdt en een uitvaartverzekering afsluit, beseft de verzekeraar dat de kans op overlijden veel groter is. Dat is een van de redenen waarom oudere mensen doorgaans meer betalen voor de verzekering: ze hebben vaker een slechtere gezondheid.

3. De kosten van de uitvaart zelf

Ten slotte hebben de kosten voor de uitvaart zelf een grote impact op de prijs van de uitvaartverzekering. Mensen die zich tevreden stellen met een eenvoudige uitvaart zonder al te veel poespas zullen minder betalen dan zij die graag een complete uitvaart hebben met catering, receptie, boeketten en meer.

Hoe houd je een uitvaart zo goedkoop mogelijk?

1. Cremeren in plaats van begraven

Vaak kiest men voor een crematie in plaats van een begrafenis, aangezien deze aanpak een stuk minder kost. Bij een begrafenis komen immers ook een kist en wat meer decoratieve afwerking voor de ruimte kijken.

2. Kies de juiste dag voor de uitvaart

Daarbij kost een uitvaart op een weekdag doorgaans een stuk minder dan bijvoorbeeld op zaterdag. Natuurlijk kan het dan wel een uitdaging zijn voor familieleden en vrienden om de uitvaart bij te wonen, dus maak in dat geval duidelijke afspraken.

 

3. Kies een eenvoudige kist

Ten slotte is het een goed idee om eventuele goedkope alternatieven voor een dure kist te overwegen. Er bestaan heel wat mogelijkheden waarmee je al snel een grote som geld bespaart. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een basis kist zonder al te veel versiering, of zelfs een wade.

Wil je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!