800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Uitvaartverzekering bloemen
Home Uitvaartverzekering

Regel uitvaartverzekering voor jezelf en nabestaanden

Een uitvaartverzekering regelen is geen gemakkelijke taak. Met een goede uitvaartverzekering laat u uw nabestaanden achter zonder financiële zorgen.

Neem contact op

Hulp van onze experts

Persoonlijk advies

Snel geregeld

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Alles over uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is belangrijk maar de dood is geen prettig onderwerp. Vaak vindt men het vervelend om te praten of na te denken over de dood. Toch krijgt iedereen er vroeg of laat een keer mee te maken.

Als u komt te overlijden, zijn uw nabestaanden verantwoordelijk voor het regelen van de uitvaart. Geen gemakkelijke taak. Daarom kunt u ze een handje helpen door van te voren al goede maatregelen te treffen, bijvoorbeeld in de vorm van een uitvaartverzekering.

Met een goede verzekering laat u uw nabestaanden achter zonder financiële zorgen.

Op Alpina.nl helpen we u graag bij het vinden van de juiste verzekering, zodat u hier verder geen zorgen meer over heeft en uw nabestaanden niet voor vervelende financiële verrassingen komen te staan. Je kan het gemakkelijk afsluiten bij ons.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering zijn de kosten van uw uitvaart gedekt. Wist u dat een uitvaart gemiddeld €7.500 kost? Dit lijkt misschien een hoog bedrag, maar bij een uitvaart komen een hoop kosten kijken, zoals de kist, de afscheidsdienst, de opbaring, rouwvervoer, rouwkaarten, bloemen en catering. Niet iedereen heeft dit bedrag zomaar op zijn of haar spaarrekening staan op het moment van overlijden. Zeker niet omdat de dood soms onverwacht komt. Met een uitvaartverzekering neemt u uw nabestaanden een hoop financiële zorgen uit handen en helpt u ze bij het regelen van een mooi afscheid. Ook weten welke verzekering het best bij je past? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.

Waarom een verzekering tegen uitvaartkosten afsluiten?

Een uitvaartverzekering sluit u eigenlijk niet voor uzelf af, maar voor uw nabestaanden. Het overlijden van een geliefd persoon is een moeilijke gebeurtenis. Tijdens deze verdrietige periode moeten uw nabestaanden ook nog de uitvaart regelen. U wilt natuurlijk niet dat uw nabestaanden de kosten van uw uitvaart moeten dragen of ze opzadelen met financiële zorgen. Terwijl de kosten van een uitvaart hoog zijn, hoeft een verzekering dit niet te zijn. Hoe eerder in uw leven u een verzekering afsluit, hoe lager de premie. Als u eenmaal een verzekering heeft afgesloten, hoeft u zich hier de rest van uw leven geen zorgen meer om te maken. U kunt dan zorgeloos verder leven met het idee dat alles goed geregeld is.

Is het verstandig om een verzekering af te sluiten?

Een uitvaartverzekering is geen verplichte verzekering. U kiest dus zelf of u een dergelijke verzekering afsluit of niet. In een aantal situaties is het afsluiten van een verzekering zeker verstandig. De gemiddelde kosten van een uitvaart liggen tussen de € 6.500 en € 11.000. Heeft u geen of weinig spaargeld en geen uitvaartverzekering? Dan wordt het voor uw nabestaanden lastig om een uitvaart te organiseren. U zadelt ze dan op met financiële zorgen. Met een verzekering weet u zeker dat de kosten van uw uitvaart gedekt zijn en dat uw nabestaanden niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Heeft u wel voldoende spaargeld? Ook dan kunt u voor een uitvaartverzekering kiezen. Als de spaarrente laag staat, is het al snel gunstiger om een uitvaarverzekering af te sluiten. Het levert u in dat geval meer op dan een spaarrekening.

Waar let je op bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er verschillende zaken waar u op moet letten. Door nu alvast een goede verzekering af te sluiten, zorgt u ervoor dat uw nabestaanden straks geen (financiële) zorgen hebben rondom het organiseren van een waardig afscheid.

Uw uitvaartwensen

Niemand praat graag over de dood, maar het is belangrijk om vooraf uw wensen voor een uitvaart met elkaar te bespreken. Deze zijn namelijk ook belangrijk bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Wilt u een begrafenis of een crematie? Wilt u dat het afscheid plaatsvindt in een uitvaartcentrum of crematorium of in de kerk? Wilt u dat uw familie de kist draagt? Wilt uw rouwvervoer? Deze zaken komen allemaal aan bod bij het kiezen van een uitvaartverzekering. Door hier alvast over na te denken krijgt u een goede indicatie van de kosten en weet u welk bedrag u het beste kunt verzekeren.

Type verzekering

Bij het afsluiten van een verzekering heeft u de keuze uit een kapitaalverzekering en een naturaverzekering. Hieronder gaan we dieper in op de soorten uitvaartverzekeringen.

Looptijd van de verzekering

Een andere belangrijke factor om op te letten is de looptijd van de uitvaartverzekering. De looptijd van een verzekering geeft aan tot wanneer u premie moet betalen. Er zijn uitvaartverzekering bent een looptijd van 10 jaar, 20 jaar, 30 jaar of tot een bepaalde leeftijd. Als de looptijd van uw uitvaartverzekering eindigt, betekent dat u genoeg premie heeft betaald aan de verzekeraar om uw uitvaart mee te bekostigen.

Tarievenkaart

Het is voor ons van groot belang dat je volledig op de hoogte bent van de kosten die je betaalt voor onze diensten. Daarom streven wij naar maximale transparantie en helderheid met betrekking tot de tarieven bij Alpina. Bekijk hier onze tarievenkaart.

Soorten uitvaartverzekeringen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. U kunt kiezen tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering. Ook is een combinatie van beide verzekeringen mogelijk bij sommige verzekeraars.

Natura

Met een natura uitvaartverzekering verzekert u geen bedrag, maar een pakket aan producten en diensten. Uw nabestaanden kunnen kiezen uit een aantal opties die de verzekeraar aanbiedt. De pakketten kunnen variëren van een simpele uitvaart tot een uitgebreide uitvaart met bijvoorbeeld een herdenkingsbijeenkomst.

Kapitaal

Met een kapitaal uitvaartverzekering verzekerd u een vooraf afgesproken bedrag. Dit bedrag wordt bij uw overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden. Met dat bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaart naar uw wens invullen.

Combinatie

Steeds vaker bieden verzekeraars ook een combinatie van een naturaverzekering en een kapitaalverzekering aan. Bij een combinatie uitvaartverzekering is, net als bij een naturaverzekering, een standaard pakket inbegrepen voor de uitvaart. Dit pakket wordt aangevuld door een geldbedrag dat naar eigen wens besteed kan worden. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog dit bedrag is. Vaak mag u als verzekeringsnemer zelf kiezen hoe hoog dit bedrag is.

Veelgestelde vragen bij een uitvaartverzekering

Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Uw leeftijd
  • Het type uitvaartverzekering dat u kiest
  • De looptijd van de verzekering
  • Uw gezondheid
Vanaf welke leeftijd eigen uitvaartverzekering?

Tot 18 jaar kunnen kinderen meeverzekerd worden op de uitvaartverzekering van hun ouders. Vanaf het moment dat je 18 word, kun je een eigen uitvaartverzekering afsluiten.

Tegenwoordig sluiten ook steeds meer jongere studenten een uitvaartverzekering af.

Hoe lang duurt het om een uitvaartverzekering te regelen?

Het regelen van een uitvaartverzekering duurt op Alpina.nl slechts een paar minuten. Wel is het belangrijk dat u van te voren al nadenkt over uw uitvaartwensen. Zo kunt u eenvoudig een indicatie berekenen van het bedrag dat u moet verzekeren om uw uitvaart te dekken.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzekerd bent u verzekerd tegen de kosten van uw uitvaart. U betaalt elke maand een bedrag aan premie voor uw uitvaartverzekering. Wanneer u komt te overlijden komt het geldbedrag of pakket vrij (afhankelijk van het type uitvaartverzekering) of uw uitvaart van te betalen.

Geen uitvaartverzekering; wat nu?

Heeft u geen uitvaartverzekering? Dan moeten uw nabestaanden de uitvaart betalen. Misschien heeft u zelf een bedrag gespaard om uw uitvaart mee te betalen. In dat geval kunnen uw nabestaanden dit geld gebruiken om de uitvaartkosten op te vangen. Als u geen of weinig spaargeld heeft, is het echter verstandig om een uitvaartverzekering te overwegen. Zo hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over hoge uitvaartkosten.

Wanneer kun je het beste een uitvaartverzekering afsluiten?

Het loont om een uitvaartverzekering al op jonge leeftijd af te sluiten. Een uitvaartverzekering is namelijk een stuk voordeliger als u jong bent. De premie gaat omhoog als u ouder bent, waardoor het duurder is om een uitvaartverzekering op 50 jarige leeftijd af te sluiten dan wanneer u 20 bent. U kunt een uitvaartverzekering dus het beste vroeg afsluiten.

Is de uitkering van een uitvaartverzekering vrij te besteden?

Vanaf het moment dat je komt te overlijden, keert de verzekeraar bij wie je een uitvaartverzekering hebt afgesloten het opgebouwde, verzekerde bedrag uit aan je naasten voor de financiering van je uitvaart. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is dat bedrag echter niet vrij te gebruiken.

Dit betekent dat je nabestaanden het geld niet zomaar voor eender wat kunnen gebruiken, bijvoorbeeld persoonlijke aankopen. Het gaat immers niet om een erfenis, maar om een som geld die enkel bedoeld is voor de financiering van de uitvaart zelf.

Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald?

Het bepalen van de premie van een uitvaartverzekering is op zich eenvoudig. Enkele factoren spelen hierbij een rol, waaronder de hoogte van het verzekerde bedrag zelf, de verzekeraar die je kiest en meer. Dit overzicht helpt je alvast om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Twee soorten verzekeringen die vaak door elkaar worden gehaald, zijn de uitvaartverzekering en de overlijdensrisicoverzekering. Wat houden beide nu precies in en op welke vlakken verschillen ze? Hieronder lees je meer, zodat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie, budget en persoonlijke voorkeuren.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

De uitvaartverzekering is zonder twijfel een van de interessantste verzekeringen als je nu al beseft dat je overlijden ook je nabestaanden zullen beïnvloeden. De financiering van een uitvaart is immers een zaak die vaak heel wat kosten met zich meebrengt en je wilt je naasten daarmee natuurlijk niet opzadelen. Zeker wanneer ze nog door de rouwperiode gaan.

Juist daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Is zo’n uitvaartverzekering nu eigenlijk verplicht, ja of nee?

Hoe werkt het oversluiten van een uitvaartverzekering?

Wat is het oversluiten van een uitvaartverzekering, hoe gaat dit proces in zijn werk en waar let je best op als je deze stap zet? Al deze vragen krijgen hier een antwoord, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Kan je een uitvaartverzekering afsluiten boven de 65 jaar?

Heb je zelf nog geen uitvaartverzekering als 65-plusser maar wil je er wel een afsluiten? Lees dan snel verder voor antwoorden op al je vragen in verband met een uitvaartverzekering boven de 65 jaar.

Wat houdt het afkopen van een uitvaartverzekering in?

Wil je graag meer weten over het afkopen van je huidige uitvaartverzekering, wat er allemaal bij komt kijken en wat de belangrijkste voordelen en nadelen zijn? Hieronder krijgen al je vragen een duidelijk antwoord, zodat je zeker de juiste beslissing maakt.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op