Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen
Fietsverzekering

Fietsverzekering

Bereken direct de premie voor een fietsverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Het kopen van een fiets, zoals bijvoorbeeld een racefiets,  vraagt een groot financieel offer van u. Dat geldt niet alleen voor de e-bike (elektrische fiets), maar ook voor een reguliere fiets. Het grootste gevaar is het diefstalrisico, maar met een fietsverzekering legt u het risico bij een verzekeraar neer. U kunt de beste sloten gebruiken, maar diefstal kunt u er niet volledig mee voorkomen. U kunt bij het kopen van de fiets een dure fietsverzekering afsluiten bij de fietsendealer, maar online vergelijken en afsluiten is aan te raden.

Fietsverzekering: online vergelijken en afsluiten

De fietsverzekering kunt u inschakelen bij diefstal van uw fiets, maar bijvoorbeeld ook bij beschadiging door een aanrijding. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe fietsen tot ze een aantal jaren oud zijn. Niet alle verzekeraars bieden een fietsverzekering aan. Wij raden u aan om de fietsverzekering niet af te sluiten bij de verkoper van de fiets. U kunt namelijk beter eerst online vergelijken en vervolgens de fietsverzekering afsluiten met de beste voorwaarden tegen de laagste premie. Als u de fietsverzekering nu online afsluit, is de fiets ook gelijk al verzekerd.

Voordelen van een fietsverzekering

Een fietsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar zeker wel aan te raden. U betaalt honderden tot zelfs duizenden euro’s voor de fiets. Door diefstal kunt u de investering in één keer kwijtraken. Met een fietsverzekering houdt u aan de diefstal geen financiële schade over. De verzekering kent vaak ook een ruime vergoeding. Gedurende bijvoorbeeld de eerste drie jaren krijgt u bij diefstal 100% van het verzekerde bedrag uitgekeerd en niet de dagwaarde van de fiets. U bent bij de meeste fietsverzekeringen ook geen eigen risico verschuldigd. U krijgt het volledige schadebedrag dus terug. Tegen een relatief lage premie kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal en schade door een ongeval.

Kies de juiste dekking voor uw fiets

Bij het afsluiten van een fietsverzekering, voor bijvoorbeeld een elektrische bakfiets, heeft u verschillende dekkingen waar u tussen kunt kiezen. U kunt uw fiets namelijk verzekeren tegen diefstal, beschadiging of tegen een combinatie van diefstal en beschadiging. Het verschil tussen deze verzekeringsvormen blijkt al uit de naam. Bij beschadigingen gaat het om schade aan de fiets door bijvoorbeeld een valpartij, aanrijding of vandalisme.

Aanvullende dekkingen

Naast de fietsverzekering kunt u ook nog een aantal aanvullende dekkingen kiezen. Deze dekkingen zijn gerelateerd aan de fietsverzekering en kunnen u nog verder ontzorgen.
Aanvullend kunt u een verhaalrechtsbijstand, ongevallendekking en een pechhulpverzekering afsluiten.
De ongevallenverzekering kent de volgende verzekerde bedragen:
Bij overlijden door een fietsongeval krijgen uw nabestaanden €5.000 uitgekeerd. Bij blijvende invaliditeit door een fietsongeluk, krijgt u €10.000 uitgekeerd.
Bij de pechhulpverzekering krijgt u 24/7 ANWB-hulp bij pech onderweg met uw fiets binnen Nederland. Kan uw fiets onderweg niet gerepareerd worden? Dan wordt u, samen met uw fiets, naar een rijwielspecialist of naar huis gebracht.

Wat is de beste fietsverzekering?

Verzekerd tegen Wanneer krijgt u een uitkering uit de fietsverzekering?
Diefstal Na diefstal krijgt u een uitkering
Diefstal + beschadiging Ook bij het beschadigd raken van de fiets door een ongeval krijgt u een uitkering
Diefstal + beschadiging plus Naast dekking tegen diefstal en beschadiging biedt de fietsverzekering ook een verhaalsbijstand en een ongevallendekking

Wat kost een fietsverzekering?

De premie voor een fietsverzekering is afhankelijk van de volgende zaken:

 • Waarde van uw fiets
 • Type fiets
 • Woonplaats
 • Gekozen dekking

Door online een vergelijking te maken kunt de de kosten voor een fietsverzekering berekenen en de verzekering direct afsluiten.

Na diefstal krijgt u 100% van het verzekerde bedrag van de fiets uitgekeerd tot de fiets drie jaar oud is. Na drie jaar zal er een afschrijving plaatsvinden. Er geldt ook een gunstige regeling voor een tweedehands gekochte fiets. Bij diefstal gaat de verzekeraar uit van de aanschafwaarde. Met de uitkering kunt u dus een volwaardige vervangende fiets kopen.

Vereist vanuit de verzekeraar

U moet natuurlijk alles doen om schade aan de fiets en diefstal te voorkomen. Na diefstal moet u bijvoorbeeld zo snel mogelijk contact opnemen met de verzekeraar. Ook moet u aanwijzingen van de verzekeraar opvolgen. Eigenlijk komt het erop neer dat u de schade zoveel mogelijk moet beperken. Ook worden er eisen gesteld aan de sloten op de fiets. In de polis staat wat de minimale eisen zijn. Het moet in ieder geval een ART-goedgekeurd slot zijn met minimaal twee sterren. Beide sleutels moet u kunnen overhandigen na diefstal. Bij verlies van één van de sleutels moet u er dus melding van maken bij de verzekeraar.

Let goed op de eisen van de verzekeraar. Niet voldoen aan de eisen kan tot gevolg hebben dat u geen uitkering krijgt bij beschadiging of diefstal.

Zijn uw fietsaccessoires meeverzekerd?

U kunt uw fiets nog beter op uw voorkeuren afstemmen met accessoires. U laat er bijvoorbeeld een fietscomputer op zetten. De toevoegingen zijn niet standaard meeverzekerd. De waarde van de accessoires kunt u bij elkaar optellen en los meeverzekeren als accessoires. Vergeet dit niet, want anders krijgt u bij diefstal of beschadiging niet de accessoires uitgekeerd. U kunt onderdelen van de fiets als een accessoire zien als de fiets niet standaard met deze toevoegingen uit de fabriek is gekomen. Met andere woorden, bij het bepalen van de nieuwwaarde zijn de accessoires niet meegerekend.

Onze tips

 • Met een fietsverzekering is uw fiets verzekerd, maar let vooral ook op uw eigen veiligheid. Gebruik dus geen smartphone op de fiets. Hier ontstaan namelijk vaak ongelukken door.
  • Uiteraard kunt u ook uw e-bike (elektrische fiets) verzekeren op de fietsverzekering!
  • Wilt u de beste fietsverzekering tegen de laagste premie? Kies voor online vergelijken en afsluiten.
  • Voor de fietsverzekering geldt geen verzekeringsplicht, maar het niet verzekerd zijn, kan u bij diefstal duur komen te staan.

Schade of diefstal melden

Meld de schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar. Vooral bij diefstal is haast geboden, want een snelle melding vergroot de kans dat de fiets wordt teruggevonden. Maar de eerste stap bij diefstal is het doen van aangifte. Doe dit vooral als eerste stap als de dader nog achterhaald kan worden. De verzekeraar geeft u instructies over hoe de schade verder moet worden afgewikkeld. Bij een aanrijding kan er een schade-aangifteformulier worden opgevraagd. Bij diefstal zal de verzekeraar de fietssleutels opvragen. Dit doen ze om aantoonbaar te maken dat de fiets op slot stond ten tijde van de diefstal.

Verzekeringskaarten

Een verzekeringskaart is een informatiedocument over het verzekeringsproduct. Een verzekeringskaart geeft een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd. Hieronder vindt u de verzekeringskaarten van een doorlopende fietsverzekering bij Unigarant.

Verzekeringskaart Doorlopende fietsverzekering bij Unigarant verzekeringen

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken direct de premie voor een fietsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-09-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op