Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

man geeft sleutels aan vrouw
Home Hypotheek Bieden met Zekerheid

Vergroot de kans op jouw droomwoning dankzij Bieden met Zekerheid

Grotere kans om jouw droomhuis te kopen? Met Bieden met Zekerheid kun je direct op jouw droomhuis bieden en ben je verzekerd tegen de 10% boete als de hypotheekaanvraag niet doorgaat.

Hogere kans op jouw droomhuis.

Bieden zonder voorbehoud van financiering is voor de verkoper erg aantrekkelijk.

Verzekerd tegen boete.

Geen hoge boete als je hypotheekaanvraag niet wordt geaccepteerd.

Direct bieden.

Je kunt zonder voorbehoud van financiering een bod uitbrengen.

vrouw en man kijken op een notitieblok

Alpina Bieden met Zekerheid

Bieden met Zekerheid dekt de boete indien de financiering voor de woning niet rondkomt. Hierdoor kun je bieden zonder financieringsvoorbehoud, zonder risico op een boete. Een bod zonder financieringsvoorbehoud is zeer aantrekkelijk voor de verkoper. Met een financieringsvoorbehoud moet de verkoper namelijk zes tot acht weken wachten voordat de koop definitief doorgaat.

Een bod zonder voorbehoud geeft de verkoper direct na de wettelijke bedenktijd van drie dagen zekerheid. Daarom wordt een bod zonder voorbehoud in de praktijk vier keer vaker geaccepteerd dan een bod met voorbehoud. Vaak zie je ook dat een verkoper ervoor kiest een lager bod te aanvaarden omdat het geen financieringsvoorbehoud heeft.

Ja, ik wil Bieden met Zekerheid

Hoe werkt Bieden met Zekerheid?

Stap 1: Gratis hypotheekgesprek

In een persoonlijk gesprek met onze adviseur bereken we wat je kunt lenen en bespreken Bieden met Zekerheid.

Stap 2: Aanvragen Bieden met Zekerheid

Wij checken de ruimte die jij kunt lenen en de waarde van het huis waarop je gaat bieden. Vervolgens stellen we het certificaat op.

Stap 3: Bieden

Het huis waarop je wilt bieden laat je een taxatie uitvoeren. Dit bepaalt het maximale bedrag waarmee je kan bieden met Bieden met Zekerheid.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Wil je jouw droomhuis kopen? Vergroot je kansen in deze gespannen woningmarkt. Bieden zonder voorbehoud van financiering is altijd een risico. Met de biedverzekering krijg je tóch die extra zekerheid!”

LinkedIn logo
Raymond Naedenoen

Raymond Naedenoen - Financieel adviseur

Al meer dan 20 jaar ervaring

Achtergrond expert Raymond Naedenoen
Achtergrond afbeelding

Veelgestelde vragen Bieden met Zekerheid

Wij hebben de veelgestelde vragen over Bieden met Zekerheid gebundeld.

Wat is Bieden met Zekerheid?

Bieden met Zekerheid garandeert de betaling van een boete als de financiering voor de woning niet rondkomt. Hierdoor kun je bieden zonder voorbehoud van financiering, zonder het risico van een boete. Voor verkopers is een bod zonder financieringsvoorbehoud zeer aantrekkelijk, omdat ze dan niet zes tot acht weken hoeven te wachten om zekerheid te krijgen over de koop. Met een bod zonder voorbehoud heeft de verkoper direct na de wettelijke bedenktijd van drie dagen al zekerheid. Daarom wordt een bod zonder voorbehoud vier keer vaker geaccepteerd dan een bod met voorbehoud. Vaak zie je ook dat een verkoper een lager bod accepteert simpelweg omdat er geen financieringsvoorbehoud is.

Hoezo heb ik meer kans op een winnend bod?

Bij een bod met financieringsvoorbehoud moet de verkoper 6 tot 8 weken wachten voordat het zeker is dat de koop doorgaat. Een bod zonder voorbehoud betekent dat de verkoper direct na de 3 dagen wettelijke bedenktijd al zekerheid heeft. Daarom wordt een bod zonder voorbehoud in de praktijk vier keer vaker geaccepteerd dan een bod met voorbehoud. Echter, het bieden zonder voorbehoud brengt risico’s met zich mee voor de koper. Als de hypotheek niet rondkomt, moet de koper 10% van de koopsom als boete aan de verkoper betalen. Met Bieden met Zekerheid nemen wij dat risico op ons. Zo geniet je van de voordelen, maar niet van de risico’s van bieden zonder financieringsvoorbehoud.

Kan ik Bieden met Zekerheid krijgen?

Tijdens een eerste gratis hypotheekgesprek zal je adviseur een grondige controle uitvoeren van je financiële status, inclusief het verifiëren van documenten zoals je salarisstrook. Deze controle is volledig kosteloos. Bovendien bepalen we voor elk huis waarop je een bod wilt uitbrengen de waarde middels een taxatie op afstand. Alleen wanneer je bod in overeenstemming is met je financiële situatie én de taxatiewaarde, kom je in aanmerking voor Bieden met Zekerheid. In de praktijk ontvangt ongeveer vier van de vijf aanvragers de Bieden met Zekerheid.

Wat kost Bieden met Zekerheid?

Het eerste hypotheekgesprek, de financiële check en het aanvragen van Bieden met Zekerheid zijn volledig kosteloos. Wij werken vanuit het principe no-cure, no pay.

Als je bod wordt geaccepteerd, treedt Bieden met Zekerheid in werking en betaal je ons eenmalig € 1150. In deze kosten zit de bankgarantie van € 300, die verplicht is voor Bieden met Zekerheid. Een bankgarantie is een belofte van de bank om te betalen als iemand anders zijn afspraken niet nakomt.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
9.3
Op basis van 128 beoordelingen

Ja, ik heb interesse

Bieden met Zekerheid aanvragen

Ben je geïnteresseerd in Bieden met Zekerheid? Vul hier je gegevens in en wij helpen je graag.

Stap 1 van 2

Selecteer hier jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Vergelijking- en tarievenkaart hypotheken

icoon hypotheken

Vergelijkingskaart hypotheek

Op deze vergelijkingskaart staat informatie over onze financiële dienstverlening. Als je meerdere vergelijkingskaarten verzamelt, kun je financiële dienstverleners met elkaar vergelijken. Door oriëntatiegesprekken te voeren met verschillende financiële dienstverleners, kun je bepalen welke het beste bij je past.

icoon hypotheken

Tarievenkaart hypotheekadvies

Het is voor ons van groot belang dat je volledig op de hoogte bent van de kosten die je betaalt voor onze diensten. Daarom streven wij naar maximale transparantie en helderheid met betrekking tot de tarieven bij Alpina. Bekijk hier onze tarievenkaart voor hypotheekadvies.