Cyberaanvallen
Hacking
8.1
Beoordeling verzekeringen
cyberverzekering

Cyberverzekering particulier

Bereken direct de premie van uw cyberverzekering!

Cyberaanvallen
Hacking
8.1
Beoordeling verzekeringen

Een cyberverzekering biedt hulp als u slachtoffer bent van cybercriminaliteit. Er zijn verschillende vormen van cybercriminaliteit, zoals virussen (malware), phising en ransomware. Steeds meer bedrijven zien de gevaren van cybercriminaliteit. Door de grote toename van het digitale verkeer blijft het gevaar van cybercriminaliteit de komende jaren aanwezig, ook voor particulieren. Is het mogelijk om als particulier een cyberverzekering af te sluiten?

Cyberverzekering particulieren

Cybercriminaliteit is op dit moment een zeer snel groeiende vorm van criminaliteit. Iedereen heeft te maken met deze technologische vooruitgang. Deze ontwikkeling heeft natuurlijk niet alleen voordelen. Het is belangrijk dat u hier op inspeelt. Slachtoffer worden van cybercriminelen zorgt voor veel stress.

Net als voor bedrijven is het voor particulieren ook mogelijk om een cyberverzekering af te sluiten. Een zogenoemde CyberCarePolis. Onder de dekking vallen alle inwonende gezinsleden. Uitwonende sturende kinderen, jonger dan 27 jaar, zijn ook meeverzekerd. Wanneer u een particuliere cyberverzekering afsluit, is er alleen dekking voor schade die u als particulier lijdt.

Welke vormen van cybercriminaliteit zijn gedekt?

Er zijn verschillende vormen van cybercriminaliteit. Criminelen kunnen op meerdere manieren ‘inbreken’ op bijvoorbeeld uw computer of telefoon. Hieronder staan een aantal verschillende vormen van cybercriminaliteit met een korte toelichting.

Identiteitsfraude

Identiteitsfraude is het misbruiken van uw identiteit. Dit komt zowel voor bij bedrijven als individuen. Het kan zijn dat deze valse identiteiten gebruikt worden om producten of diensten te bestellen.

Cyberafpersing

Bij cyberafpersing kunnen uw bestanden versleuteld worden, waardoor deze voor u niet meer toegankelijk zijn. Om opnieuw toegang tot uw bestanden te krijgen en om te voorkomen dat uw bestanden openbaar gemaakt worden, kunt u gedwongen worden om geld te betalen.

Inbreuk op privacy

Hierbij gaat het om verlies, diefstal of beschadiging van persoonsgegevens van u of iemand anders die zijn opgeslagen op uw computer.

Verlies van geld op rekening

Hieronder valt het ‘verlies’ van geld door phishing, malware of hacking. Ook het frauduleus gebruik van uw bankpas of creditcard in de vorm van een aankoop of contante opname valt hieronder.

Reputatieschade

Er wordt hierover gesproken wanneer uw goede naam opzettelijk wordt aangetast als gevolg van online geplaatste negatieve berichten, beledigingen of privacygevoelige gegevens. Om deze negatieve uitingen te verbergen, of indien mogelijk, te verwijderen uit online zoekmachines, kunt u een cyberverzekering afsluiten.

 

Bereken direct de premie voor uw cyberverzekering

Als je te maken krijgt met één van de bovengenoemde online incidenten kun je rekenen op snelle en doelgerichte hulp. Je wordt meteen geholpen door ervaren security specialisten die precies weten wat er moet gebeuren in een dergelijke situatie.

Eigenschappen Cyberverzekering particulier

 •  Eigen risico € 125,- per gebeurtenis
 •  Werelddekking
 •  € 50.000 verzekerd per gebeurtenis
 •  Max € 100.000 per jaar

Wat is er verzekerd?

 • Hulpverlening (24/7)
 • Computerhulp
 • Onderzoekskosten naar de oorzaak en omvang van het incident
 • Hulp bij identiteitsfraude
 • Hulp bij verwijderen van negatieve online berichten en het herstellen van de reputatie
 • Vergoeding van kosten bij identiteitsfraude en inbreuk op privacy (inclusief kosten van verweer)
 • Schadevergoeding bij verlies van geld op rekening

Wat is er niet verzekerd? (uitsluitingen)

Er zijn een aantal zaken standaard uitgesloten van dekking bij een cyberverzekering voor zowel bedrijven als particulieren, zoals:

 • Het met opzet veroorzaken van schade
 • Bij het plegen van fraude
 • Als de schade ontstaat door data die u illegaal verkregen heeft
 • Schade door oorlog, plundering en overheidshandelingen

Daarnaast zijn onderstaande zaken niet verzekerd met een cyberverzekering:

 • Schade die voorafgaand aan de ingangsdatum heeft plaatsgevonden
 • Ontstane schade waarvan een medeverzekerde een verdachte, de dader of medepleger is.
 • Schade als gevolg van het ontbreken van passende beveiligingsmaatregelen.

In veel gevallen heeft u bij een cyberverzekering een eigen risico. Het eigen risico is het deel van de schade dat u, iedere keer als u schade heeft, zelf moet betalen. Hoe hoog dit eigen risico is, kunt u vinden in de polisvoorwaarden.

 

cyberverzekering-particulier

Bij Alpina is het mogelijk om een cyberverzekering voor particulieren af te sluiten. Hieronder kunt u direct een berekening maken.

Heeft u vragen over (de dekking van) een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie van uw cyberverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op